Bibliotek

Hyllor med böcker i Fyrens bibliotek.

På biblioteken i Kungsbacka kan du låna böcker, surfplatta, spel, filmer och musik. Du kan sitta och läsa, studera, låna dator, använda internet eller söka i databaser.

Biblioteken är en plats för berättelser, bildning och möten mellan människor - en plats som väcker läslust och inspiration. Här finns ett stort utbud av fysiska och digitala medier som du kan ta del av.

Det finns också mängder av olika aktiviteter som författarsamtal och workshops.

Webbplatsen är alltid öppen

Biblioteken i Kungsbacka har en egen webbplats som alltid är öppen och där du hittar information om våra bibliotek och var i kommunen de finns.

Evenemang på Biblioteket

Författarbesök: Ingela Strandberg, Anders Ingmår & Teresa Indebetou

Vi firar Världspoesidagen med poesi och musik i kulturhuset Fyren.

Författarbesök: Frida Skybäck

Frida Skybäck har nått en bred läsekrets genom sina böcker om systrarna Stiernfors i 1800-talets Skåne och sina relationsromaner. Frida berättar om sin författarresa och hur hon hämtar inspiration från svenska kvinnoöden och verkliga kriminalfall.

Författarbesök: Karin Erlandsson

Ett samtal om havet, att bo nära havet och hitta sin självständighet och mening är ett centralt tema i flera av Karin Erlandssons böcker och berättelser. Samtalet ges i samband med utställningen ’’En resa över Östersjön’’<br />som kan ses och besökas på kulturhuset Fyren under mars.