Bild på tre gymnasieelever som sitter vid ett bord

Kungsbacka kommun är en av landets mest företagsamma kommuner och med ett högt nyföretagande. En viktig del i att främja företagsamhet är att satsa på unga och ge dem möjligheter att få testa sina affärsidéer.

UngDrive - Företagsformen för barn och ungdomar

Nu kan alla barn och ungdomar i Kungsbacka upp till 18 år enkelt starta ett eget företag och sälja allt från varor till tjänster, både till privatpersoner och företag.

Med en app kan den unga företagaren tillsammans med sin vårdnadshavare få hjälp med att:

  • skapa ett företag
  • sköta företagets bokföring
  • skicka kvitton till kunden
  • ta del av resultatrapporter
  • få vägledning genom Skatteverkets regler för unga företagare.

Genom appen har man alltid tillgång till hjälpmedel som regelbundna digitala event, en kunskapsbank och UngDrive supersupport.

Företagsformen för barn och ungdomar™ | UngDrive Länk till annan webbplats.

Ung Företagsamhet

Många unga får sina första erfarenheter av entreprenörskap genom Ung Företagsamhet. På flera av våra program på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium ingår ung företagsamhet som en del i utbildningen. Under ett läsår får eleverna möjlighet att starta, driva och avveckla ett UF-företag.

Vill du som företagare hjälpa ett UF-företag genom att agera rådgivare?

Bli rådgivare | Ung Företagsamhet (ungforetagsamhet.se) Länk till annan webbplats.

Sommarlovsentreprenör

Ungdomar som är mellan 15–18 år och bor i Kungsbacka kommun har möjlighet att lära sig mer om företagande under sommaren. Under tre veckor, får de inspiration, kunskap och möjlighet att ta sin idé till verklighet och tjäna sina egna pengar. Utbildning, coachning och nya vänner kommer att göra dessa veckor till sommarlovets bästa. Mer information om sommarens sommarlovsentreprenörer skickas ut via Vklass.