Kulturhuset Fyren

Fasaden på kulturhuset Fyren.

Kulturhuset Fyren är centrum för kulturverksamheten och här sjuder det av liv i varje vrå. Detta är Kungsbackas eget vardagsrum och en mötesplats för alla!

I kulturhuset Fyren finns bibliotek, digitalt lärcenter, konsthall, turistinformation, konsertsal, kulturskola, mötesplats för unga, konferenslokaler och kafé. I parken finns lekplats och flera skulpturer.

Evenemang

Du hittar alla evenemang och utställningar som är i Fyren i evenemangskalendern.

Café Trubaduren

I Fyrens entré ligger Café Trubaduren som serverar nybakat och hemlagat. På menyn finns även uppträdanden och föredrag. Under sommaren kan du äta din lunch eller dricka ditt kaffe på uteserveringen.

Café Trubaduren på Facebook. Länk till annan webbplats.

Upptäck Kulturhusparken

De stora träden, de slingrande stensatta gångarna och de låga murarna leder dig fram till kulturhusets entré. Provsitt Eric Therets stora granitstolar och se Kjell Lundbergs lekfulla betongfigurer. Barnen kan leka i båtskulpturen, pröva labyrintens mystiska gångar eller lämna sina nappar i nappträdet.

Olika utställningsytor

Fyren har två platser som du kan boka för evenemang och utställningar: Kulturtorget, mitt i kulturhuset och Bryggan, en trappa upp i Fyren. Här har föreningar och konstnärer möjlighet att visa upp sina verksamheter och verk.

Mejla kulturhuset.fyren@kungsbacka.se om du vill göra en förfrågan om att boka Kulturtorget eller Bryggan.

Om du har evenemang eller utställningar i Fyren, kan du själv lägga in dem i evenemangskalendern.

Verksamheter i kulturhuset Fyren