Museer, gallerier och konst

Muralmålning

I Kungsbacka kan du gå på museer som visar utställningar om vår historia och se konst i olika former, både fasta och tillfälliga utställningar.

Runt om i kommunen kan du se vackra skulpturer och storslagna konstverk som bidrar till vårt kulturutbud.

Kungsbacka konsthall

Kungsbacka konsthall ligger i kulturhuset Fyren. Här kan du se utställningar av internationella, nationella och lokala konstnärer med tyngdpunkt på samtidskonst.

Här kan du se utställningar av internationella, nationella och lokala konstnärer med tyngdpunkt på samtidskonst.

Varje år visas cirka fem utställningar. Tonvikten ligger på samtidskonst och på utställningar som på olika sätt berättar om, analyserar och debatterar det som nu händer i vårt samhälle.

Våra utställningar ska vara berörande, gränsöverskridande, tankeväckande och betydelsefulla för människor i vår tid.

Utställning - Väsen och vardag

Väsen och vardag<br /><br />Löftadalens Folkhögskolas Keramik- och Bild- och konstlinjen har tillsammans skapat utställningen, Väsen och Vardag. Utställningen består av olika verk som alla har tolkat Äskhult på sina unika sätt.

Erik Viklund - En stad utan spöken är en död stad

Erik Viklund är en fotograf vars experimenterande med olika analoga tekniker reflekterar över tid, förgänglighet och människans relation till platser genom både fotografi och publikationer.

Tillfällig utställning: Spåren de lämnade – övergivna hus i hembygden

En utställning av Lena Brorsson Alminger med foton av förfallna och övergivna hus. Lena är författare, frilansskribent och fotograf. Utställningen sitter uppe till och med den 30/6.

Fotopromenad med Kungsbacka fotoklubb

Häng med två fotografer från klubben på en fotopromenad på Fjärås Bräcka. För dig som gillar att fotografera natur men vill ha lite hjälp, tips och handledning. Både för dig som vill fotografera med större kamera eller med mobil.

Fler sidor