Museer, gallerier och konst

Muralmålning

I Kungsbacka kan du gå på museer som visar utställningar om vår historia och se konst i olika former, både fasta och tillfälliga utställningar.

Runt om i kommunen kan du se vackra skulpturer och storslagna konstverk som bidrar till vårt kulturutbud.

Kungsbacka konsthall

Kungsbacka konsthall ligger i kulturhuset Fyren. Här kan du se utställningar av internationella, nationella och lokala konstnärer med tyngdpunkt på samtidskonst.

Här kan du se utställningar av internationella, nationella och lokala konstnärer med tyngdpunkt på samtidskonst.

Varje år visas cirka fem utställningar. Tonvikten ligger på samtidskonst och på utställningar som på olika sätt berättar om, analyserar och debatterar det som nu händer i vårt samhälle.

Våra utställningar ska vara berörande, gränsöverskridande, tankeväckande och betydelsefulla för människor i vår tid.

Bräckliga Bruna Byggen

Det är dags för alla kreativa hemmabagare att göra skapelser i pepparkaksdeg till Bräcklig Bruna Byggen i kulturhuset Fyren.

Norra Hallands Konstförening 70 år!

Välkommen på jubileumsutställning med verk av konstnärer från sju decennier, som är eller har varit verksamma i Kungsbacka kommun i Galleri Hjertstedska Villan.

Julia Bondesson – Light

I Julia Bondessons utställning utforskas den ledade träkroppen, ett tema som följt Bondessons konstnärskap det senaste decenniet, där snidade skulpturer i trä mejslas fram med traditionella verktyg och tekniker.

Skaparverkstad i konsthallen

Välkommen på skaparverkstad i konsthallen! Vi inspireras av Julia Bondessons utställning och bygger våra egna träfigurer.

Fler sidor