Internatio­nella utbyten och volontär­arbete

Unga personer utanför skola.

Är du nyfiken på Europa? Då kan du åka på ett ungdomsutbyte eller göra europeisk volontärtjänst.

Ungdomsutbyten

Är du nyfiken på att vara med på ett ungdomsutbyte med andra länder? Vill du göra det själv, tillsammans med dina vänner eller med din grupp? Eller vill du kanske hoppa in i ett projekt som håller på just nu?

Så kallade ungdomsutbyten går ut på att du tillsammans med ungdomar från andra länder genomför ett projekt, hemma i Sverige eller i ett annat land. Det brukar handla om sju projektdagar och två resdagar i varje projekt, men det kan variera. Efter att projektet är avslutat får du ett Youthpass som talar om vilka kompetenser du har använt och lärt dig i projektet. Detta kan du ha med i ditt CV.

Eurodesk

Vill du delta i ett projekt? Det kan vara projekt som ingår i Europeiska Solidaritetskåren (ESC) där du kan vara volontär och praktisera utomlands. Du får förberedelse, resa, mat-, och fickpengar, boende och språklektioner. Precis som i ett ungdomsutbyte har du rätt till ett Youthpass när du är klar.

Du kan också vara ungdomsledare och åka på "training courses" ute i Europa. Då är tanken att du sprider kunskapen du har fått till andra, när du är tillbaka hemma igen.

Kanske vet du exakt vad du vill göra men hittar inte rätt projekt? Då kan du skapa det själv! Kontakta oss så berättar vi hur du gör!

Volontärarbete - EVS Kungsbacka

Vill du jobba som volontär i ett annat land? Då kan Europeisk volontärtjänst (EVS) vara något för dig.

Med EVS Kungsbacka får du chansen att jobba som volontär i ett annat land. Vi ordnar med resa, försäkring, boende, mat och fickpengar. Du kommer i kontakt med nya människor och kulturer, får internationell erfarenhet och ökar din språkförståelse vilket gör dig mer konkurrenskraftig i din framtida yrkeskarriär.

Projekt

Det finns massor av roliga och intressanta projekt i EU. Några av våra tidigare volontärer har bland annat arbetat på radiokanal, bibliotek, fritidsgård, skola och med miljöfrågor. Länder som besökts av Kungsbackas volontärer är Estland, Spanien, Grekland, Marocko och Makedonien. Rekrytering sker med jämna mellanrum till projekt i de flesta av Europas länder.