Mötesplatser, aktivitetsplatser och lokaler för unga

I kommunen finns mötesplatser, aktivitetsplatser och lokaler för dig som är ung. Hit kan du komma för att träffa andra unga, hålla på med ditt intresse, starta ett projekt eller arrangera ett evenemang.

Mötesplatser

Verksamheten Ung i Kungsbacka har flera mötesplatser i kommunen. På mötesplatserna jobbar vi ungdomskonsulenter och hälsopedagoger.

Mötesplats tjejer

Hit kan du som ung tjej, ickebinär och du som identifierar dig som tjej komma för att vara med på olika aktiviteter och träffa andra tjejer. Vissa kvällar har vi öppet bara för tjejer på Fyren. Skejthallen har också vissa tider när bara tjejer kommer och skejtar.

Tjejer emellan

Tjejer emellan är ett forum för att stärka unga tjejers välmående. En gång i månaden är du välkommen på en föreläsning eller en aktivitet som är bara för dig som tjej.

All information om aktiviteter och öppettider finns i appen Ung i Kungsbacka.

Tema hbtqi+

Ung i Kungsbacka arrangerar trygga mötesplatser med tema hbtqi+. Hit är alla välkomna som vill ta ett kliv bort från normladdningar och snäva ramar, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Gruppen hittar på olika roliga aktiviteter efter intresse. Vill du vara med? Hör av dig till vår ungdomskonsulent Ulrika Glingborn: ulrika.glingborn@kungsbacka.se

Aktivitetsplatser

På en aktivitetsplats kan du till exempel skejta, spela bollsporter, leka, gymma, köra parkour eller bara hänga. Här hittar du flera av de aktivitetsplatser som finns i kommunen.

Andra lokaler

Vill du testa på att DJ:a, skapa din egen musik i en studio eller repa med ditt band? Du kanske vill arrangera ett lan och behöver en stor lokal för det? Det finns många lokaler i kommunen som du kan boka för detta. Här hittar du lokaler för att skapa musik, repa eller lana.

På alla mötesplatser för unga kan du arrangera lan tillsammans med hjälp av ungdomskonsulenter. Det finns lokaler där du kan samla ett större gäng för att lana tillsammans. På plats finns utrustning för att koppla upp sig. Som deltagare får man ha med egen dator och tillbehör. Genom Ung i Kungsbacka är dessa arrangemang gratis för ungdomsgrupper. Kontakta den mötesplats där du vill arrangera ett lan! Klicka på länkarna till mötesplatser längre upp på denna sida för att hitta kontaktuppgifter.

Kontakta en ungdomskonsulent

Saknar du något som du vill göra på fritiden? Vill du hitta andra som har samma intresse eller hitta en lokal att vara i? Behöver du pengar till ett projekt? Då kan du kontakta någon av ungdomskonsulenterna i kommunen. Du hittar kontaktuppgifter till ungdomskonsulenterna när du klickar på mötesplatserna längst ner här på sidan.

Mötesplats Idrott

Det är viktigt att barn och unga hittar plattformar att utöva fysisk aktivitet på, där de kan få ett socialt sammanhang och en positiv upplevelse kopplad till idrott.

Fritid för dig med funktions­nedsättning

Det finns flera olika aktiviteter och verksamheter som du kan vara med i om du har någon form av funktionsnedsättning.