Aktiviteter i rummet

skisser kungsbacka live

En helt ny mötesplats har öppnat i Kungsmässan.
Ku
ngsbacka Live är en plats där vi kan visa upp Kungsbacka, men där vi också kan testa, fråga och utforska tillsammans med besökare av rummet.

Kungsbacka Live är ett levande rum där du kan få uppleva Kungsbacka nu och i framtiden. Första temat i rummet handlar om vatten och bjuder på flera spännande perspektiv, här får du ett smakprov.

Nyskriven poesi från spoken word artist

Poeten och spoken word artisten Frej Haar har i samband med Kungsbacka Lives uppbyggnad skrivit ett textverk som kommer visas upp i inne i rummet.

Vi syr vimplar

Häng upp dina gamla kläder på torget

Vi syr vimplar tillsammans av dina gamla plagg, för att pryda staden under Kulturfestivalen.

Ta med det du inte längre behöver och klipp och sy vimplar med oss. Vi återvinner de gamla och gör det till något nytt, tillsammans pryder vi stadens gator och torg inför sommaren.

grön ljuddusch

Naturum med ljud från Naturrum

Slappna av i doften av lokal flora, och till ljudet av fåglarna. Naturrum har delat med sig av inspelningar av något som ofta tas för givet, den lokala faunan. Det är också här du kan läsa textverken ifrån poeten och spoken word artisten Frej Haar.
Här inne hittar du även videofråga om du letar noga.

Samhällsbyggnadsbordet

Hur och varför växer staden? Här tar du del av visioner, berättelser och minnen från staden. Vi vill förstås också höra din röst kring det växande Kungsbacka. Därför kan du svara på frågor om hur du vill att din plats ska se ut i framtiden.

  • Karta över staden
  • Berättelser från förr
  • Barnens röster om framtiden
  • Videofrågor till besökare

Minibio och VR- plats

Rummets innersta hörna är en plats för rörliga bilder, här kommer du att kunna se kortfilmer, VR-film och videoklipp som handlar om Kungsbacka på olika sätt. Först ut är temat vatten, och en nyproducerad film om Tjolöholms Slotts framtidsvisioner! Kom och sätt dig en liten stund – och glömma inte att sätta på mobiltelefonen igen när du lämnar rummet.

Workshop: Havsnejonöga och smultron

Vid workshopbordet kan du färglägga havsnejonöga, manet, eller något annat.

Den första workshop du kan ta del av, (eller snarare dela med dig av), är att sätta ut kartnålar på en karta över dina favoritplatser i området. Den börjar med de som är kustnära! Här kan du även svara mer utförligt, om du hittar vår videofråga.