Kungsbacka Live - en plats där vi formar framtiden tillsammans

Människor i Kungsbacka Live

Kom hit! Hit? Ja, Kungsbacka Live är en fysisk plats för möten och delaktighet. Öppet för dig. Du som vill påverkas av framtiden i vår kommun. För Kungsbackas framtid avgörs av dem som vill påverka.

Vi gör det här för att det ska vara enklare att påverka Kungsbacka framåt, säger Hanna Littorin, kommunikationsspecialist på kommunledningskontoret. Dels för att du ska kunna påverka ditt eget liv här men också för att ge möjligheter till ett rikare liv i Kungsbacka. Du kan komma till Live för att hitta rätt form av fritidsaktiviteter eller engagemang, söka ett jobb eller vara med och påverka hur staden växer, till exempel.

Innovation, hållbarhet, tillväxt - det är några av de frågor där vi tillsammans i Kungsbacka har möjlighet att styra riktningen. I Kungsbacka Live har alla möjlighet att dela med sig av sina tankar och kanske lika viktigt, få en möjlighet att möta andras idéer. På det sättet kan vi tillsammans bidra till att Kungsbacka hittar vägen in i framtiden. Ett rum där vi alla kan vara delaktiga.

Hanna i Kungsbacka live

Det är upp till var och en hur mycket man vill engagera sig, fortsätter Hanna.
Man kan komma in och prova VR, bara pyssla eller vara mer aktiv och delta i workshops till exempel. Det viktiga är att invånare och kommunen jobbar ihop, det är där lösningen ligger tror vi. Därför vill vi ha fler företag, fler föreningar in i rummet. Utnyttja den här mötesplatsen till att prata om viktiga utvecklingsfrågor för Kungsbacka!

I Kungsbacka Live finns det information, byggnation, inspiration och vision. Det finns också personal som hjälper dig att ta del av det som redan är på gång och det som går att påverka.

Det är en plats för workshops, föreläsningar, utbildningar, debattforum med mera.
Allt är möjligt och det är vi invånare i Kungsbacka som är med och formar vad rummet ska användas till. Här finns också olika utställningar om Kungsbacka med omnejd.

Rummet är öppet för alla som bor och verkar i Kungsbacka. Vi har redan haft flera event som exempelvis en fokusdag om cirkulär hållbarhet, presenterat de vinnande arkitekterna för arenabygget och Testpatrullen har testat välfärdsteknik under välfärdsteknikdagen.

Sivert

Det är roligt att få vara med att hjälpa andra seniorer med välfärdsteknik inom kommunen, säger Sivert Jonsson som är medlem i Testpatrullen. Som medlem i Testpatrullen så har vi möjlighet att tidigt i processen få information om att vara med och tycka till om tekniken. Dagen vi var i Kungsbacka Live var bra eftersom vi kunde ha en dialog med andra seniorer och kommunens personal och få till ett utbyte av tankar och idéer. Dessutom är det lättare att ta till sig när man får möjlighet att testa tekniken i verkligheten.

Vi vet att framtiden kan verka avlägsen eller svårtillgänglig. Kungsbacka Live är ett sätt att göra vår framtid i Kungsbacka mer tillgänglig och inkluderande genom att det är en plats som går att besöka.

Så kom hit och visa vägen till ett innovativt Kungsbacka!

Öppettider för Kungsbacka Live

Måndag - torsdag: 10-17
Fredag 10-16
Lördag 10-15

Plats

Kungsmässan, rummet ligger på entréplan precis vid den södra entrén.