Personer som har dansföreställning.

Dans är så mycket mer än att träna steg – dans är en upplevelse. På våra danskurser får du kunskap om den sceniska dansen som konstnärligt uttryck. Dans handlar om kropp, uttryck och kommunikation.

Vi vill inspirera dig och öka din danskunskap genom att träna dansteknik och uttrycka dig genom rörelse.

Vi utgår från att kroppen och dansen har ett eget språk, där du som elev lär dig att kommunicera utan ord. Vi erbjuder åldersbaserad undervisning - på så sätt kan undervisningen ske efter din förmåga både kroppsligt och mognadsmässigt. Det ger dig en bred kunskapsbas att bygga vidare på.

Från att du är 8 år kan du välja dansstilar som jazzdans, street, modern och nutida dans och balett.

Lust och glädje

Vi låter rörelseglädjen vara i fokus både i den danstekniska träningen och i mötet med det egna skapandet. Glädjen i dansen är central hos oss, där lusten att lära och utöva dans är en viktig del i vår undervisning.

Teknisk träning

För oss är den danstekniska träningen lika viktig som glädje och kreativitet. Förutom placering och stegminne tränar vi kroppsmedvetenhet, smidighet och koordination. Musikaliteten övar vi upp genom att musiken integreras i dansundervisningen, där eleverna får möta olika musikstilar.

Kreativitet och skapande

Kreativiteten och det egna skapandet är en viktig del i dansen. Du som elev får tolka och gestalta en färdig dans, lösa problem, hitta på nytt och skapa egen dans. Fantasin kan få fritt spelrum, där du får upptäcka hur tankar, känslor, attityder och berättelser kan uppstå genom dansen.