En del säger att Halland är den plats i Sverige där det är bäst att leva. Den som har sagt det har kanske själv vaknat upp och tagit ett morgondopp för att fyrtiofem minuter senare sitta på kontoret i stan.

Vare sig du uppskattar storstadens puls och breda utbud eller snarare njuter av en vardag vid hav och skog, här finns en plats för dig.

Ett långt och lyckligt liv

Hallänningar lever längst i Sverige. Vi vet inte riktigt om det beror på att så många av oss har nära till både hav och skog eller om det är lättare här att hitta en balans mellan jobb och familj.

Ett mecka för barnfamiljer

I Kungsbacka har barnfamiljerna allt de behöver. Vår kommun rankas som en av Sveriges tryggaste och vi är kända för vårt breda utbud inom idrott. Utflyktsmålen Äskhults by, Stättared, Naturum och Tjolöholms slott bjuder på roliga aktiviteter för stora och små året runt.

– Vi tycker om atmosfären i Kungsbacka, det är en trevlig stad. Utbudet passar oss så bra där vi är i livet just nu. Vi gillar skogslekplatsen och att vi har så nära till andra barnfamiljer. Mycket är gjort för familjer här, det märks. Vi jobbar båda två i Sisjön och kör bil dit, det funkar jättebra, säger Victor Nordh och Emma Simonsson, som bott i Kungsbacka många år.

När skolan spelar roll

Skolorna i Kungsbacka kommun är kända för att hålla hög nivå. En blandning av kommunala och privata skolor gör att både elever och föräldrar kan välja det alternativ som passar bäst. Kungsbacka ligger också högt i nationella jämförelser kring resultat och eleverna har höga meritvärden. Vi har också en hög andel behöriga till gymnasiet. Förskolan i Kungsbacka är nationellt känd när det gäller utvecklingsarbetet för att skapa små barngrupper.

Hösten 2021 öppnade nya Internationella Engelska Skolan, en grundskola med elever från förskoleklass upp till åk 9. Det öppnade upp för en större valfrihet när det gäller skolor i kommunen. Den nya skolan beräknas ta emot mellan 600-900 elever.

Närhet till Göteborg

Väljer man att pendla till arbete utanför Kungsbacka är det lätt att nyttja kommunikationerna med både Öresundståg, bussar och pendeltåg in till Göteborg. Även söderut mot Varberg finns smidiga kommunikationer med tåg. Från Kungsbacka pendlar många till Göteborg, Mölndal och Varberg men också till Stockholm.