Starkt entreprenörsfokus

Varje år startas det i genomsnitt 600 nya företag i Kungsbacka kommun. Drömmar blir till verklighet och idéer blir till business. Kungsbackas unika läge och förutsättningar är precis vad många företag behöver när de ska etablera och växa.

Kungsbacka kommun är en av landets mest företagsamma kommuner och med ett högt nyföretagande. De här är en plats med många eldsjälar och drivande entreprenörer.

Unga företagare driver oss framåt

I Kungsbacka är många av entreprenörerna förhållandevis unga. Kanske beror de på att Ung Företagsamhet sedan länge har ett starkt fäste i kommunens skolor eller att entreprenörsandan på något sätt gå i arv. Hur som helst, unga företagare ger kommunen driv och en tro på nya möjligheter. Det är dessutom fler kvinnor som driver företag här än i resten av länet.

Fredrik Skanselid, VD Hot Screen, om Kungsbacka:

Kungsbacka har den lilla stadens fördelar för mig som företagare. Kontakten med kommunen är aldrig mer än ett samtal bort och jag kan vara med och påverka på ett helt annat sätt här.

Här vill man investera

Det finns många fördelar med att driva företag i en kommun som är mindre än storstaden, men som samtidigt drar nytta av att ligga placerad mellan två tillväxtregioner. Här finns en stark tro på framtiden, en vilja att investera och en rik mångfald bland företagare.

Företagare i flera olika branscher

Bland våra företag finns exempel handel, företagstjänster, byggverksamhet och tillverkning. Totalt har vi cirka 8 800 företag i kommunen, och det gör oss till en attraktiv plats att arbeta i. Bland de större arbetsgivarna finns Kungsbacka kommun och Region Halland.

Ledig mark

Att många vill driva företag i vår kommun gör också att vi måste kunna erbjuda mark. Kommunen planerar de närmsta åren att expandera kraftigt och bland annat byggs det nya industrimarker.

Här kan du se var det finns mark ledig just nu.

Bild på företagsfakta.