Stark tillväxt och tydlig satsning på staden

Kungsbacka är en expansiv kommun med ett attraktivt läge i norra Halland. I ena handen har vi motorvägen söderut och i andra handen håller vi storstaden Göteborg. Och i mitten, där bankar hjärtat för havet och det goda livet.

Pendla mellan hav och kontor

Mitt emellan två tillväxtregioner och med närhet till hav och natur ligger Kungsbacka kommun, en attraktiv plats där många vill bo, verka och vistas. Vi växer i snabb takt, men jobbar aktivt för att behålla stadskärnan och den lilla stadens fördelar. Många flyttar hit och arbetslösheten är låg. Här är det också enkelt att pendla till jobb i annan ort. Från fyra pendelstationer i kommunen tar du dig enkelt till jobbet.

Nära till Göteborg

Göteborgsregionen är en av Europas mest snabbväxande regioner och just nu befinner man sig i ett utvecklingssprång. Stora investeringar görs i både forskning och utveckling. De kommande 20 åren planerar man att investera i infrastruktur och andra byggnadsprojekt till ett värde av cirka 1000 miljarder kronor.

Vi ber om ursäkt för motorljudet

Från Kungsbacka är det nära till Göteborg. Bara 25 minuter härifrån tillverkas inte bara bilmotorer - just tillverkningsindustrin står för en fjärdedel av Göteborgsregionens näringsliv. De företag som drivs häromkring är tillverkande och i hög grad kunskapsintensiva samt arbetar med högteknologisk industri. Det gör att vi kan vara säkra på att ha siktet inställt på framtida smarta lösningar - innovation och utveckling som hela världen till nytta.

Kungsbacka i en expansiv region

Kungsbacka ligger i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner med det attraktiva läget nära Göteborg. Göteborgs hamn och Landvetter flygplats ger fördelar som stark befolkningstillväxt och ett växande näringsliv. Samtidigt är vi en del av Halland som strävar efter att vara den bästa livsplatsen för dig, din familj och dina medarbetare. Vi är stolta över mycket, inte minst vår natur, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv.

Om trettio år väntas Kungsbackas invånare vara 130 000, en ökning med 36 procent. Det som hittills varit en småstad är på väg att bli en mellanstor stad. Flera nya områden för både bostäder och verksamheter kommer att byggas i Kungsbacka stad, och tätorterna kommer att expandera.

Halland - bästa livsplatsen

Den andra regionen som omger Kungsbacka är Halland. Det är inte konstigt att regionen satsar på att vara den bästa livsplatsen. Halland präglas inte bara av böljande landskap, djupa skogar och fina möjligheter till surf vid någon av bukterna vid havet. Här finns också många små företag, som gör Halland till en kreativ och sprudlande plats. Här satsar man stort på besöksnäring, hälsoinnovation och grön tillväxt.