Brottas, fäktas, kicka eller simma

Personer med värjor

Från fäktning och taekwondo till ridning, gymnastik och, förstås- fotboll. Varje år spelas flera av Gothia cups matcher i Kungsbacka, ett evenemang som lockar besökare från hela världen.

Vi är stolta över att ha så många duktiga idrottare i vår kommun! I Kungsbacka ska det vara lätt att röra på sig och ha en aktiv fritid. Därför kännetecknas idrottslivet här av en bredd av föreningar, men också aktiviteter som utgår från hav och natur. Närheten till böljande ängar och långa grusvägar lockar kanske hästfolket lite extra.

Therese Thörnell, hästägare:

När det kommer till just hästsport och föreningslivet är Kungsbacka en fantastisk kommun, det är en hästkommun och många duktiga ryttare kommer härifrån

Var du än åker finns en golfbana eller en handboll

Inom kommunen finns hela 13 golfbanor, du behöver alltså aldrig åka långt för att slå ett par slag. Flera av golfbanorna håller riktigt hög nivå, och hit kommer golfare från andra kommuner för att försöka sig på en hole in one.

Många ungdomar och barn i kommunen har spelat handboll i HK Aranäs. En del blev kvar i laget och nu spelar HK Aranäs i elitserien. De som inte själva spelar kan njuta på läktaren, varje år anordnas Aranäs Open här.

Alma Qvist, handbollsspelare:

Jag är uppvuxen med Aranäs handboll och har alltid drömt om att få spela i elitserien. Nu gör vi det, det är som en dröm som gått i uppfyllelse