Två cyklister från Kungsbacka cykelklubb.

Vill du vidga dina vyer och cykla utanför Kungsbacka stad så finns tre cykelleder i Halland.

Kattegattleden

Kattegattleden är en 39 mil lång cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg.

Kattegattleden är uppdelad åtta etapper. Cykla hela leden eller välj att cykla en etapp i taget och ta tåget tillbaka. Varje etapp är unik och du upplever intressanta besöksmål, trevliga boenden, mysiga matställen och mycket mer längs cykelturen och du har havet alltid i närheten.

Läs om Kattegattleden - den kustnära cykelleden. Länk till annan webbplats.

Sverigeleden

Sverigeleden sträcker sig över hela Sverige. Den ansluter vid större färjelägen och är därför lätt att nå.

Vägarna har inte mycket biltrafik och håller god standard. En del av leden går genom Kungsbacka och fortsätter söderut genom Halland.

All information om Sverigeleden finns i tre inbundna kartböcker, Turist & Cykelguide Sverige, som finns i vissa kartbutiker och hos välsorterade bokhandlare. Kartor finns också hos Svenska cykelsällskapet.

Läs om Sverigeleden (Sweden by bike) Länk till annan webbplats.

Cykelspåret

Cykelspåret har utformats av Cykelfrämjandet för att ge dig en upplevelse av inlandet och de djupa skogarna i Halland. Du får cykla på stigar och gamla banvallar, och får se sjöar, ängar, hagar, fornminnen, städer och mysiga byar.

Cykelspåret är 289 km lång. Det finns flera olika övernattningsmöjligheter längs leden.

Cykla i skog och mark

Det är populärt att cykla mountainbike i skog och mark. Men tänk på att du inte får cykla överallt, till exempel inte över någons tomt, i en plantering eller på mark som lätt kan skadas.

Cykling (Naturvårdsverket) Länk till annan webbplats.