Cykelpumpar och cykelgarage

I Kungsbacka finns både cykelgarage och cykelpumpar för dig som cyklar. I våra cykelgarage kan du parkera din cykel i ett låst bås. En trygg förvaring för din cykel över dagen eller natten medan du är iväg.

Cykelpumpar

Det finns fyra cykelpumpar: en på Kungsbacka torg, två vid Kungsbacka resecentrum och en vid Hede station. På vår webbkarta hittar du pumparnas exakta plats, Kungsbackas karta Länk till annan webbplats..

Hyr plats i ett cykelgarage

Cykelgaragen finns vid Hede station och Kungsbacka resecentrum. Vi planerar att bygga ytterligare ett garage vid Kungsbacka station. Det finns åtta låsbara cykelbås i varje garage. Du kan hyra ett bås för ett halvår i taget, mot en avgift på 300 kronor. Båset får endast användas till förvaring av cykel och cykeltillbehör. Cykel med korg fram eller barnsits får tyvärr inte plats i båsen. För att teckna kontrakt måste du ha fyllt 18 år.

Så här gör du

Skicka en intresseanmälan till teknik.cykelgarage@kungsbacka.se.

Ange för- och efternamn, adress, telefon, personnummer och om det är Hede eller Kungsbacka du är intresserad av.

Om ingen plats är ledig sätter vi upp dig på en kölista och kontaktar dig när en plats blir ledig. Samtliga sökande blir underrättade per e-post då ett bås blir ledigt. Bland dem som då inom en vecka anmäler sitt intresse, får den som stått längst i kö båset.

Regler för cykelgarage

  1. Avtalet gäller hyra av cykelbås och är löpande. Du får bara använda båset till förvaring av cykel och cykeltillbehör. Du har fullt ansvar för cykel och cykeltillbehör som förvaras i båset.
  2. Hyran är 300 kronor per kalenderhalvår och den betalar du mot faktura i förskott. En depositionsavgift på 300 kronor, tillkommer vid första fakturatillfället. Vi betalar inte tillbaka inbetald hyra. Depositionsavgiften får du i normala fall tillbaka när hyreskontraktet upphör.
  3. Du ska uppvisa legitimation vid tecknande av kontrakt.
  4. Du får inte hyra ut båset i andra hand.
  5. Kommunen har rätt att få tillgång till båset för drift, underhåll och reparation. Kommunen har reservnyckel och äger tillträde till båset.
  6. Om något gått sönder på, eller vid båset, anmäler du det. En försvunnen nyckel ska snarast anmälas och ersättas till en kostnad av 300 kronor.
  7. Hyresperioden förlängs automatiskt ett halvår i taget.
  8. Uppsägning av hyreskontraktet ska ske skriftligen minst en månad i förväg. Det gäller båda parter.
  9. Obetald hyra, eller felaktigt nyttjande, tolkas som uppsägning av kontraktet. Kommunen kommer att låsa båset en månad efter meddelande till den adress hyresgästen uppgett. I de här fallen behåller kommunen depositionsavgiften.
  10. Om ingen förlängning av kontraktet sker, kan kommunen tömma båset och hantera innehållet enligt lag (1985:982) om näringsidkares rätt att sälja saker som inte har hämtats.

Så här behandlar vi dina personuppgifter.