Aktuellt på Aranäsgymnasiet

Här kan du följa med oss elever och lärare på Aranäsgymnasiet för att se vad som händer på skolan.

 • Internationellt certifikat i engelska
  På Aranäsgymnasiet kan man läsa kursen Engelska 7 som individuellt val. Inom kursen kan eleverna välja att skriva ett prov i Cambridge-engelska vilket ger dem ett internationellt certifikat i engelska som många universitet och arbetsgivare utomlands värderar högt.Under våren valde 30 elever på Aranäsgymnasiet att skriva provet Cambridge C1 Advanced English. Av dessa lyckades hela nio stycken få ett certifikat på C2-nivå, vilket är den högsta språknivån enligt den gemensamma europeiska referensramen.- Det är verkligen ett otroligt bra resultat. Våra elever har nu ett internationellt gångbart bevis på sina engelska språkkunskaper, säger Per Johansson, lärare
  i engelska och spanska på Aranäsgymnasiet.
  Undervisande lärare förutom Per Johansson, har varit Anna Ulrika Stark och Håkan Colmsjö.
 • Internationaliseringsdagar på Kungsbacka kommuns gymnasieskolor  Collage med bilder från utlandspraktik
  Under två dagar har elever på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium berättat om sina erfarenheter av utlandspraktik och internationellt utbyte.Syftet med dagarna är att dela med sig av sina erfarenheter och inspirera andra elever att ta chansen att åka utomlands, säger Catarina Thorell, internationell koordinator. Att praktisera utomlands är ett sätt att skaffa sig nyttiga erfarenheter, knyta kontakter, förbättra sina språkkunskaper och bygga på meriter i sitt CV. För många blir utlandspraktiken en väg direkt in i arbetslivet.Följande länder var representerade i presentationen:
  • Tanzania - Vård- och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet
  • Frankrike - Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Malta - Försäljnings- och serviceprogrammet
  • Italien - Naturvetenskapsprogrammet
  • Spanien - Hotell- och turismprogrammet

 • Bildeleverna i ES20 bjuder in till vernissage
  När: 16 maj klockan 17-18.30
  Var: Esteteten, Borgmästargatan 6
  Välkommen!
 • FN-rollspel pågår i Kungsbacka teater  Just nu pågår Aranäsgymnasiets FN-rollspel i Kungsbacka teater. Rollspelet är ett samarbete mellan flera ämnen och tar upp frågor som till exempel hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och internationell fred och säkerhet i världen.Heta debatterUnder fyra dagar väntas debatter och diskussioner om olika politiska frågor i Kungsbacka teater. I en salong som under rollspelet är förvandlad till FN:s generalförsamling.Årets FN-rollspel kommer absolut att präglas av konflikten mellan Ukraina och Ryssland. Jag tror även att vi kommer att prata mycket om miljö och klimat då flera länder som är extra utsatta för klimatförändringarna är på plats i årets förhandling, säger Mattias Isaksson, lärare på Samhällsvetenskapsprogrammet. Väl förbereddaDet är elever från årskurs 2 och 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet som agerar delegater för FN:s medlemsländer. För att vara väl förberedda har eleverna lagt ner många timmar på att studera bland annat internationell politik, argumentationsteknik och tankar kring strategi. De elever som går i årskurs 1 hjälper till att anordna spelet och förbereder sig på så sätt inför sitt deltagande som delegater nästa år.Arrangeras varje årRollspelet arrangeras varje år på Aranäsgymnasiet och brukar vara ett uppskattat inslag av både samhällselever och även bland elever på andra program som har möjlighet att vara publik.
 • Byggprogrammet  Vill du se hur vad vi på byggprogrammet bygger i skolan eller när vi delar information om vad som händer hos oss så finns vi på Instagram under namnet @aranashusbyggnad
 • Bildelever ställer ut på Facklan
 • Tage på Teknikprogrammet till final i Unga forskare  Tage Lindahl i årskurs 3 på Teknikprogrammet har med sitt gymnasiearbete gått vidare till final i utställningen Unga Forskare. I sitt gymnasiearbete undersöker Tage genom matematiska beräkningar den så kallade Lamékurvans omkrets via integraler. Lamékurvan är en ellips som har ändrats för att passa i fler situationer.- Det är tredje året i rad som vi har elever på Teknikprogrammet vidare till final i tävlingen, och vi är så stolta över det, säger Magda Nyström, lärare på Aranäsgymnasiet.

  Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.

  I finalen kan deltagarna vinna fina priser samt platser på de största forskningstävlingarna i världen och en möjlighet att ingå i Sveriges Unga Forskningslandslag.

  Utställningen Unga Forskare Länk till annan webbplats.

 • Välkommen till Aranäsgymnasiets blogg  Aranäsgymnasiets fasad
  Här kommer du kunna följa oss och våra elever i vardagen.

Hitta äldre inlägg