Bild på gymnasieelever som går i en skolkorridor

Aranäsgymnasiet är en modern gymnasieskola både till det yttre och inre. Hos oss träffar du engagerade lärare som tillsammans med dig planerar din studiegång. Tillsammans skapar vi en trivsam skola med generös och respektfull atmosfär.

Öppet hus läsåret 2022/2023

Är du nyfiken på hur det är att gå på vår skola och vilka program vi har? Vi har öppet hus i januari och november varje år. Då har du möjlighet att prata med elever och lärare, se våra lokaler och få veta mer om våra utbildningar. Läsåret 2022/2023 har Aranäsgymnasiet öppet hus på följande datum:

  • Onsdag 23 november 2022 17-20
  • Torsdag 19 januari 2023 17-19

Välkommen!

Om Aranäsgymnasiet

Aranäsgymnasiet ligger i centrala Kungsbacka, ungefär tio minuters promenad från buss- och järnvägsstationen. Skolan erbjuder sju nationella program med flera olika inriktningar och möjligheter till individuella val. På skolan finns också det internationella programmet International Baccalaureate. Du har möjlighet att läsa in högskolebehörighet på alla program.

En av tre skolor

I Kungsbacka finns det tre kommunala gymnasieskolor varav Aranäsgymnasiet är en av skolorna. De övriga två är Beda Hallbergs gymnasium och Elof Lindälvs gymnasium. Gymnasiets ledningsgrupp ansvarar för alla tre gymnasieskolorna.

Ljusa och öppna lokaler

Skolans lokaler är ljusa, öppna och med stor rymd. Eleverna på skolan har sina egna hemvister där man har många av sina lektioner. Här har också de flesta av programmets lärare sina arbetsrum.

Ett fönster mot framtiden

På Aranäsgymnasiet arbetar vi mycket med elevinflytande. För oss är det viktigt att utbildningen inte bara ger dig ämneskunskaper, vi vill också ge dig en bra start för din fortsatta resa genom livet.

Internationella samarbeten

Aranäsgymnasiet är en certifierad ambassadörskola till Europaparlamentet. Vi är också väldigt glada över vårt samarbete med skolor runt om i Europa.

Erasmus+ Ackreditering

Kungsbacka kommuns gymnasieskolor har fram till 2028 beviljats platser inom EU:s program Erasmus+ Ackreditering. Erasmus+ ger elever och lärare på gymnasierna möjlighet till arbetsplatsförlagt lärande, språkutbyte, studiebesök och jobbskuggning inom Europa.

En egen dator

När du börjar i årskurs 1 får du en bärbar dator som du använder i undervisningen. Datorn är ett hjälpmedel både som läromedel, planeringsverktyg och för presentationer och kommunikation.

Aranäsgymnasiet

Öppettider
Måndag–fredag 7–17

Besöksadress
Gymnasiegatan 44
434 42 Kungsbacka

Postadress
434 81 Kungsbacka