Aktuellt på Elof Lindälvs gymnasium

Här kan du följa med oss elever och lärare på Elof Lindälvs gymnasium för att se vad som händer på skolan.

 • Moa tävlar om att bli bästa butikssäljare  Moa Lif Johansson, på Försäljnings- och serviceprogrammet, är finalist i Handelns yrkestävlingar i Göteborg.Handelns yrkestävlingar genomförs i november varje år och är ett sätt för branschen att synliggöra yrken och utbildningar inom handeln.Tävlingen för butikssäljare riktar sig till gymnasielever på Försäljnings- och serviceprogrammet och Ekonomiprogrammet. Juryn har nu tagit ut fem stycken, däribland Moa, som kommer finnas på plats i Göteborg och göra upp om segern.Tävlingen genomförs genom rollspel i en uppbyggd butik där kunder (statister) besöker butiken. Inför tävlingsdagarna får de tävlande läsa in sig på särskilda varumärken och produktkategorier. De tävlande bedöms bland annat inom försäljning, service, produktkunskap, varuhantering och exponering.Vi önskar Moa lycka till!Karriär i handeln I Butikssäljare Länk till annan webbplats.

 • Vinnare av årets årsredovisning  Elev med prischeck för bästa årsredovisning
  Eleverna som går på Ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium får möjlighet att under ett år driva ett eget företag. Detta görs i samverkan med föreningen Ung Företagsamhet. Varje år kan eleverna ställa upp i flera olika tävlingar i Ung Företagsamhets regi.Under vecka 38 delades priset ut till årets vinnare i tävlingen Årets Årsredovisning och vi kan stolt presentera Perfect Package UF på Ekonomiprogrammet och eleverna Ellen Artursson, Elina Ternebrink, Sandra Johannesson och Wilma Gustavsson som årets vinnare. Stort grattis! På bilden syns Ellen. Elina, Sandra och Wilma kunde inte medverka på grund av jobb och studier.
 • Skarpt projekt för eleverna på Administration, handel och varuhantering  En skyltdocka med studentkläder
  Studenten var ett ypperligt tillfälle för eleverna på yrkesprogrammet Administration, handel och varuhantering att träna på sina färdigheter.I kursen praktisk marknadsföring fick de arbeta med att exponera varor i skolans skyltfönster utifrån olika teman. Eleverna samarbetade med flera butiker på Kungsmässan. Så här fint blev resultatet till studenten 2022.
 • Lukas - en av årets unga ledare  Lukas Lindgren på Elof Lindälvs gymnasium fick under tisdagen ta emot priset som en av årets unga ledare på SM i Ung företagsamhet i Göteborg.Lukas representerar UF-företaget MR Mist UF. I företaget ingår även Tim Karlsson,
  Albert Dehn och Leon Dimitrossopoulos. Företaget har specialiserat sig på att
  sälja luftfuktare.
  Ung Företagsamhet är ett utbildningskoncept för gymnasieelever som vill driva eget företag. Under ett läsår får eleverna uppleva ett företags hela livscykel genom att starta, driva och avveckla ett UF-företag. Syftet är att skaffa sig kunskaper
  och erfarenheter om entreprenörskap och företagande genom praktiskt arbete.
  Vinnare SM i Ung Företagsamhet 2022 Länk till annan webbplats.
 • Silver till Jacob i Yrkes-SM  I förra veckan arrangerades Yrkes-SM i Växjö. Tävlingen är ett nationellt mästerskap där yrkesutbildade ungdomar tävlar i yrkesskicklighet. Under tre dagar tävlar man i flera olika yrkesgrenar.
  Jacob Lind, som läser El- och energiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium, tog silver i automationsteknik.Stort grattis !Här är vinnarna i Yrkes-SM 2022 - alla medaljörer från tävlingen i Växjö Länk till annan webbplats.
 • Lärlingselever vann pris för "Årets utveckling"  Bild på två elever som vunnit pris
 • Yrkesprogram på studiebesök på Göteborgsoperan
  I april var yrkesprogrammen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri, Fastighet, anläggning och byggnation och Fordon och godshantering på studiebesök på Göteborgsoperan. Vi fick med guide titta in bakom scenen och se hur de arbetar och förbereder en föreställning.Där ryms allt från sångare och musiker till egen tillverkning av all dekor, rekvisita, kostymer med mera. Det är nästan tusen personer, inom ett nittiotal yrken, som arbetar där, vilket man kanske inte riktigt tänker på i vanliga fall.Besöket avslutades med musikalen Kärlek skonar ingen med musik av Victoria Brattström, Håkan Hellström och Mirja Unge.
 • Simon Häggström föreläste för elever på ekonomiprogrammet  Tisdag 22 mars hade ekonomiprogrammet besök av Simon Häggström, polis från Stockholm, specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål och författare till boken Skuggans lag - en spanares kamp mot prostitution. Samtliga elever i årskurs 2 på Ekonomiprogrammet har under ett par veckor arbetat med temat "Människohandel, sexhandel, prostitution och pornografi". Eleverna har fått läsa Simon Häggströms bok och fick denna dag lyssna till Simons berättelser från den verklighet han möter dagligen i sitt arbete. Hans föreläsning gav starka intryck och blev mycket uppskattad av eleverna.Läs även den artikel som publicerades i Norra Halland om Simon Häggströms besök på ekonomiprogrammet: Sex och sexhandel på schemat » Norra Halland - Kungsbackas största tidning Länk till annan webbplats.
 • Språk och kulturutbyte i Sevilla  Bild på elever i Spanien på språkutbyte
  Äntligen så har vi fått starta vårt första språk & kulturutbyte i Sevilla med Erasmus + Ackreditering Skola . Det är åk 1 och 2, från ekonomi & naturprogrammet som får ta del av detta utbyte.Dag 1 var vi på skolan och där har man munskydd inomhus. Vi bekantar oss också med Sevilla och vandrar runt hela staden.Dag 2 åker vi till staden Cádiz som ligger vid havet och var Europas största stad under 1500-talet. Härifrån gick skeppen till Amerika och kom tillbaka med guld, silver och andra varor. En mörk tid i Spaniens historia. Vädret i Cádiz är blåsigt men trots detta finns det badentusiaster!Dag 3 är vi på guidad tur i Sevilla: katedralen med Columbus grav, palatset El Alcazar med sina fantastiska rum och trädgård. Här lär vi oss mer om Andalusisk historia och så övar vi spanska såklart. Vi bor i familjer och kommer in i vardagslivet. Annorlunda och roligt.
  Dag 4: Heldag i fantastiska Córdoba. Vi åker över böljande landskap i vackert väder. Idag besöker vi La Mezquita som är världens näst största moské. Under århundraden var Córdoba huvudstad i det moriska/arabiska riket. Moskén har kristna delar också. Vi vandrar genom stadens slingrande gator och gränder där även finns ett judiskt kvarter. Och resterna av ett romerskt tempel. Nu är vi fullproppade av andalusisk historia!Dag 5-6: Helgen är familjernas tid och diverse hemliga aktiviteter är inplanerade

 • Lindälvselever gör praktik i Norge  Just nu gör fyra elever från Elof Lindälvs gymnasium sin arbetsplatsförlagda praktik i Norge. Här berättar de själva som sin upplevelse.Vi är fyra elever som går på Hotell och turismprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka. Tillsammans med Erasmus+ som stödjer elevers utbildning i Europa har vi fått möjlighet att utföra vårt arbetsplatsförlagda lärande utomlands. Vi utför därför vår praktik i Norge.Alla fyra praktiserar på Vestlia resort på Geilo som är en stor skidanläggning och hotell i Norge. Vårt arbetplatsförlagda lärande utomlands är på åtta veckor.Våra arbetsuppgifter på hotellet är att arbeta i receptionen, med konferenser och i restaurangen.Vi alla trivs så bra och vi är så tacksamma att vi fått denna möjlighet som innehåller både jobb och lärande. På vår ledig tid får vi också möjlighet att upptäcka Geilo och åka både skidor och hundspann och göra en massa andra roliga aktiviteter.Till alla elever så tycker vi att ni ska ta chansen att gå ett yrkesprogram och få denna möjlighet till praktik utomlands genom Erasmus+ projektet.

Hitta äldre inlägg