Aktuellt på Elof Lindälvs gymnasium

Här kan du följa med oss elever och lärare på Elof Lindälvs gymnasium för att se vad som händer på skolan.

 • Silver till Jacob i Yrkes-SM  I förra veckan arrangerades Yrkes-SM i Växjö. Tävlingen är ett nationellt mästerskap där yrkesutbildade ungdomar tävlar i yrkesskicklighet. Under tre dagar tävlar man i flera olika yrkesgrenar.
  Jacob Lind, som läser El- och energiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium, tog silver i automationsteknik.Stort grattis !Här är vinnarna i Yrkes-SM 2022 - alla medaljörer från tävlingen i Växjö Länk till annan webbplats.
 • Lärlingselever vann pris för "Årets utveckling"  Bild på två elever som vunnit pris
 • Yrkesprogram på studiebesök på Göteborgsoperan
  I april var yrkesprogrammen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri, Fastighet, anläggning och byggnation och Fordon och godshantering på studiebesök på Göteborgsoperan. Vi fick med guide titta in bakom scenen och se hur de arbetar och förbereder en föreställning.Där ryms allt från sångare och musiker till egen tillverkning av all dekor, rekvisita, kostymer med mera. Det är nästan tusen personer, inom ett nittiotal yrken, som arbetar där, vilket man kanske inte riktigt tänker på i vanliga fall.Besöket avslutades med musikalen Kärlek skonar ingen med musik av Victoria Brattström, Håkan Hellström och Mirja Unge.
 • Simon Häggström föreläste för elever på ekonomiprogrammet  Tisdag 22 mars hade ekonomiprogrammet besök av Simon Häggström, polis från Stockholm, specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål och författare till boken Skuggans lag - en spanares kamp mot prostitution. Samtliga elever i årskurs 2 på Ekonomiprogrammet har under ett par veckor arbetat med temat "Människohandel, sexhandel, prostitution och pornografi". Eleverna har fått läsa Simon Häggströms bok och fick denna dag lyssna till Simons berättelser från den verklighet han möter dagligen i sitt arbete. Hans föreläsning gav starka intryck och blev mycket uppskattad av eleverna.Läs även den artikel som publicerades i Norra Halland om Simon Häggströms besök på ekonomiprogrammet: Sex och sexhandel på schemat » Norra Halland - Kungsbackas största tidning Länk till annan webbplats.
 • Språk och kulturutbyte i Sevilla  Bild på elever i Spanien på språkutbyte
  Äntligen så har vi fått starta vårt första språk & kulturutbyte i Sevilla med Erasmus + Ackreditering Skola . Det är åk 1 och 2, från ekonomi & naturprogrammet som får ta del av detta utbyte.Dag 1 var vi på skolan och där har man munskydd inomhus. Vi bekantar oss också med Sevilla och vandrar runt hela staden.Dag 2 åker vi till staden Cádiz som ligger vid havet och var Europas största stad under 1500-talet. Härifrån gick skeppen till Amerika och kom tillbaka med guld, silver och andra varor. En mörk tid i Spaniens historia. Vädret i Cádiz är blåsigt men trots detta finns det badentusiaster!Dag 3 är vi på guidad tur i Sevilla: katedralen med Columbus grav, palatset El Alcazar med sina fantastiska rum och trädgård. Här lär vi oss mer om Andalusisk historia och så övar vi spanska såklart. Vi bor i familjer och kommer in i vardagslivet. Annorlunda och roligt.
  Dag 4: Heldag i fantastiska Córdoba. Vi åker över böljande landskap i vackert väder. Idag besöker vi La Mezquita som är världens näst största moské. Under århundraden var Córdoba huvudstad i det moriska/arabiska riket. Moskén har kristna delar också. Vi vandrar genom stadens slingrande gator och gränder där även finns ett judiskt kvarter. Och resterna av ett romerskt tempel. Nu är vi fullproppade av andalusisk historia!Dag 5-6: Helgen är familjernas tid och diverse hemliga aktiviteter är inplanerade

 • Lindälvselever gör praktik i Norge  Just nu gör fyra elever från Elof Lindälvs gymnasium sin arbetsplatsförlagda praktik i Norge. Här berättar de själva som sin upplevelse.Vi är fyra elever som går på Hotell och turismprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka. Tillsammans med Erasmus+ som stödjer elevers utbildning i Europa har vi fått möjlighet att utföra vårt arbetsplatsförlagda lärande utomlands. Vi utför därför vår praktik i Norge.Alla fyra praktiserar på Vestlia resort på Geilo som är en stor skidanläggning och hotell i Norge. Vårt arbetplatsförlagda lärande utomlands är på åtta veckor.Våra arbetsuppgifter på hotellet är att arbeta i receptionen, med konferenser och i restaurangen.Vi alla trivs så bra och vi är så tacksamma att vi fått denna möjlighet som innehåller både jobb och lärande. På vår ledig tid får vi också möjlighet att upptäcka Geilo och åka både skidor och hundspann och göra en massa andra roliga aktiviteter.Till alla elever så tycker vi att ni ska ta chansen att gå ett yrkesprogram och få denna möjlighet till praktik utomlands genom Erasmus+ projektet.
 • Välkommen till Elof Lindälvs blogg  Elof Lindälvs gymnasiums fasad
  Här kommer du kunna följa oss och våra elever i vardagen.

Hitta äldre inlägg