Gymnasieelever som går i en skolkorridor

Elof Lindälvs gymnasium har ett brett utbud av program och erbjuder många möjligheter för dig som elev. Skolans lärare är kunniga och engagerade och tillsammans skapar vi en miljö där alla trivs, utvecklas och får kunskaper för livet. Vi arbetar ofta ämnesintegrerat för att ge dig en helhet i ditt lärande.

Elof Lindälvs gymnasium har cirka 1500 elever och ligger centralt i Kungsbacka nära pendeltågsstation och resecentrum. På skolan finns nio nationella program, både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi har också gymnasial lärlingsutbildning, introduktionsprogram, gymnasiesärskola och vuxenutbildning.

Moderna lokaler

Vi är en modern gymnasieskola som satsar mycket på miljön, både när det gäller klassrum och gemensamma utrymmen. Alla program har sin egen hemvist med specialanpassade lokaler. Här har också de flesta av programmets lärare sina arbetsrum.

Arbetar med elevinflytande

På Elof Lindälvs gymnasium arbetar vi mycket med elevinflytande. För oss är det viktigt att utbildningen inte bara ger dig ämneskunskaper, vi vill också ge dig en bra start för din fortsatta resa genom livet.

FN-skola

Elof Lindälvs gymnasium är en FN-skola. Det innebär att vi är certifierade av FN-förbundet och får stöd i planering av lektionsinnehåll, temadagar, rollspel och andra aktiviteter.

En egen dator

När du börjar i årskurs 1 får du en bärbar dator som du använder i undervisningen. Datorn är ett hjälpmedel både som läromedel, planeringsverktyg, och för presentationer och kommunikation.

Öppet hus

Är du nyfiken på hur det är att gå på vår skola och vilka program vi har? Vi har öppet hus i januari och november varje år. Då har du möjlighet att prata med elever och lärare, se våra lokaler och få veta mer om våra utbildningar. Läsåret 2022/2023 har Elof Lindälvs gymnasium öppet hus på följande datum:

• Torsdag 24 november 17-20
  • Onsdag 18 januari 17-19