Gymnasieelever och personer över 65 år i Kungsbacka kommun erbjuds fria busskort.

Busskort för gymnasieelever

Alla gymnasieelever som är folkbokförda och går på en skola i Kungsbacka kommun har rätt till både skol- och fritidskort till och med det skolår eleven fyller 20 år. För att få ett busskort behöver du göra en ansökan.

Seniorkort

Du som är 65 år eller äldre ansöka om seniorkort. Kortet söker du via Västtrafik.

Seniorbiljett (Västtrafik) Länk till annan webbplats.

Så här fungerar kortet

Seniorkortet gäller dygnet runt inom Kungsbacka kommun. Kortet gäller inte vid resor med färdtjänst. Seniorkortet är personligt och det är bara du som får resa med den. Visa kortet för kortläsaren ombord vid varje resa och ha alltid med dig din legitimation. Den ska du kunna visa upp tillsammans med seniorkortet vid en biljettkontroll. Om du tappar ditt kort kan du spärra det genom att logga in på mina sidor på Västtrafik eller kontakta vår Västtrafiks kundservice, så skickar de ett nytt till dig.

Vill du resa utanför kommunzonen

Du kan ha en kontoladdning på ditt seniorkort. Med den betalar du för den del av resan som görs utanför kommunzonen. Kontoladdningen är inte personlig. En kontoladdning kan du köpa på något försäljningsställe av kontoladdning.

Om din seniorladdning gått ut men du har en kontoladdning på samma kort kan du fortfarande använda pengarna som finns kvar.