Skräpplockardagarna

Varje vår är Kungsbacka kommun med i Skräpplockardagarna, en kampanj från Håll Sverige Rent.

För att minska nedskräpning och samtidigt öka källsortering, återvinning och återanvändning deltar vi varje år i Håll Sverige rents kampanj Skräpplockardagarna. Målgruppen är Kungsbackas barn och unga med målet att skapa hållbara attityder som håller livet ut.

Anmälan till Skräpplockardagarna 2024

Från 1 mars kan du som är pedagog och lärare anmäla dina klasser eller avdelningar och skolor till Skräpplockardagarna på webbplatsen - Håll Sverige rent Länk till annan webbplats.

Vad är det vi samlar och slänger?

Alla sorters skräp som ligger i naturen i diken och på allmänna platser, utom grenar och ris. Tänk på att skräpet ska rymmas i säckarna som får väga max 15 kilo.

Sortera skräpet ni plockar i ert vanliga miljörum eller vid en återvinningstation. Det är ett bra tillfälle att kunna prata om vikten av källsortering. Ett bra tips är att ha med två säckar, en för brännbart och en för plast för att lättare sortera sen. Skräpet ni plockar behöver få plats i era sopkärl.

Skräpplockartips

  • Ta med en påse eller något annat att plocka i
  • Använd handskar, vantar eller plockpinne
  • Tvätta händerna noga efteråt
  • Ta hand om ditt insamlade skräp. Fyll inte upp offentliga papperskorgar. Sortera det gärna så gott du kan, eller släng det i brännbart!
  • Glöm inte att ha roligt och kanske ta med något gott att äta eller dricka!

Mer tips hittar du på Håll Sverige Rents hemsida.

Om skräpplockning (hsr.sr) Länk till annan webbplats.