Vilken drivande kraft i kommunen tycker du bidrar till att göra Kungsbacka till en härligare plats att leva på? Årets eldsjäl kan handla om det där oumbärliga energiknippet som alltid finns tillhands för er förening. Eller om personen som med sin ideella insats bidrar till spännande aktiviteter och upplevelser i vår kommun.

Vinnare 2023 Johan Johansson, Aktiv Judo

Med ett engagemang långt utöver det vanliga, har pristagaren skapat en förening där öppenhet, inkludering och acceptans är centrala värderingar. När han inte lär ut fallteknik till pensionärer, leder han klubben till nationella och internationella framgångar. Pristagaren har skapat en inkluderande och trygg miljö där alla känner sig sedda och accepterade, oavsett förutsättningar och resultat.

Till priset Årets eldsjäl kan du nominera en person som du tycker har gjort ett extraordinärt och betydelsefullt arbete inom sitt ideella engagemang i Kungsbacka.

Vem kan du nominera till priset?

En person som har ett engagemang utöver det vanliga.

  • Är född eller bosatt i Kungsbacka kommun eller har särskild anknytning till kommunen.
  • Är verksam inom området kultur och fritid.

Vad är prissumman?

Prissumman är på 10 000 kronor och är till för vidareutveckling inom vinnarens område. Priset delas ut av Nämnden för Kultur & Fritid.

Nominera en person

Nu är nomineringen öppen! Skicka in din nominering via e-tjänsten.