Vilken drivande kraft i kommunen tycker du bidrar till att göra Kungsbacka till en härligare plats att leva på? Årets eldsjäl kan handla om det där oumbärliga energiknippet som alltid finns tillhands för er förening. Eller om personen som med sin ideella insats bidrar till spännande aktiviteter och upplevelser i vår kommun.

Vinnare 2022 Rose-Marie Eriksson, ordförande i föreningen Hunehals Borg

Med ett oöverträffat engagemang för Kungsbackas historia, i ur och skur med fötterna i myllan, outtröttligen vårdandes vårt gemensamma kulturarv i olika utgrävningar, årliga utflykter, medeltidsdagar förvaltas inte bara Hunehals Borg - den utvecklas in i framtiden.

Till priset Årets eldsjäl kan du nominera en person som du tycker har gjort ett extraordinärt och betydelsefullt arbete inom sitt ideella engagemang i Kungsbacka.

Vem kan du nominera till priset?

En person som har ett engagemang utöver det vanliga.

  • Är född eller bosatt i Kungsbacka kommun eller har särskild anknytning till kommunen.
  • Är verksam inom området kultur och fritid.

Vad är prissumman?

Prissumman är på 10 000 kronor och är till för vidareutveckling inom vinnarens område. Priset delas ut av Nämnden för Kultur & Fritid.

Nominera en person

Nu är nomineringen öppen! Skicka in din nominering via e-tjänsten här på sidan. Sista dagen att nominera är den 15 januari 2023.