Rådgivning och tips om energi

Vill du sänka dina energikostnader och göra en insats för klimatet och miljön? Energi- och klimatrådgivningen är en oberoende och kostnadsfri tjänst för dig som bor i Kungsbacka kommun.

El och värme

Energi- och klimatrådgivningen hjälper dig med tips om hur du exempelvis kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och hur du väljer den uppvärmning till ditt hus som är så bra som möjligt både för dig och för klimatet. Energi- och klimatrådgivningen kan hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ och känner till de lokala förhållandena där du bor.

Klimat och transporter

Du kan även kontakta oss för att få tips på hur du i din vardag kan minska din klimatpåverkan, till exempel genom vilka matvaror, kläder eller saker du köper. Vi erbjuder också rese- och transportrådgivning.

Vem kan kontakta energi- och klimatrådgivningen?

Privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer i Kungsbacka kommun är alla välkomna att få stöd och råd.

Kontakta oss i första hand via mejl. I mejlet ska du ange ditt telefonnummer och adressen som ärendet gäller för. Du hittar mejladressen längst ner på sidan.

Telefontider

  • Måndag–torsdag 8–16
  • Fredag 8–15
  • Lunchstängt 12–13

Övrig tid går det bra att lämna namn och telefonnummer på vår telefonsvarare.