En man som cyklar med ett äldre par

Att cykla utan ålder är en ideell verksamhet där du som volontär cyklar tillsammans med de som bor på vård- och omsorgsboenden.

Cykla utan ålder är en ideell verksamhet som innebär att frivilliga, så kallade cykelpiloter, cyklar tillsammans med de som bor på våra vård- och omsorgsboenden. Cykeln är en specialbyggd elcykel där cykelpiloten trampar och styr medan passageraren sitter i en vagn framtill.

Cykling utan ålder (cyklingutanalder.se) Länk till annan webbplats.

Vad krävs för att bli cykelpilot?

För att bli en bli en cykelpilot måste du vara över 18 år. Det enda kravet vi har är att du kan möta människor och vill bidra till att förgylla tillvaron för de som bor på våra vård- och omsorgsboenden.

Vi söker frivilliga cykelpiloter

Är du intresserad och vill veta mer? Fyll i en intresseanmälan så kommer du att bli kontaktad av det boendet du har anmält ditt intresse till. Alla cykelpiloter får en kort utbildning och introduktion innan man kan boka sin första tur.

Intresseanmälan till Måhaga vård- och omsorgsboende Länk till annan webbplats.

Projektet startade i Danmark

Projektet startade i Danmark och har spridit sig över hela världen. Idag finns det i över 50 länder, 27 svenska kommuner och har över 32 000 frivilliga cykelpiloter.