Två personer med gula nattvandrar-jackor.

Nattvandrare är trygga vuxna som är där ungdomarna är och kan hjälpa till om det behövs. I Kungsbacka finns flera nattvandrargrupper.

Vill du engagera dig för kommunens unga och skapa trygghet? Då kan du nattvandra. Som nattvandrare är du där ungdomarna är. Du syns, är tillgänglig och kan hjälpa till om det behövs. I Kungsbacka kommun har vi igång flera nattvandrargrupper som är ute och vandrar på kvällar och helger.

Vill du nattvandra?

För att nattvandra ska du vara minst 25 år. Du ska vara positiv, bry dig om kommunens ungdomar och vilja skapa trygghet.

Välkommen på informationsträffar om nattvandring. Då får du mer kunskap om hur nattvandring fungerar och saker som är bra att känna till när du nattvandrar. Det är gratis att delta och på plats finns representanter från kommunens som du kan ställa frågor till. Vi inleder kvällen med mingel och fika.

Om du har frågor eller vill börja nattvandra ska du kontakta oss. Du kan även ta kontakt direkt med någon av grupperna som nattvandrar – det gör du enklast genom Facebookgrupperna som du hittar längst ner här på sidan.

Välkommen till utbildningsträff om nattvandring

Kom på vår utbildningsträff där du får veta lite mer om nattvandring och vad det innebär.

Tid och plats
22 november 17.30-19.00
Träffpunkt Ågläntan
Västergatan 21 Kungsbacka

Anmälan

Alla som är intresserade av nattvandring är välkomna, det är dropp in så en anmälan krävs inte men mejla gärna simon.wallengren@kungsbacka.se och berätta att du/ni kommer.

Program

  • 17.30-17.45 Mingel och fika
  • 17.45-18.20 Utbildaren föreläser om nattvandring
  • 18.20-18.30 Paus
  • 18.30 diskussion och frågestund

Som nattvandrare bryr du dig om andra

När du nattvandrar får du fin kontakt med ungdomar och andra vuxna – den gula nattvandrarjackan står för förtroende och trygghet. Du finns där och lyssnar när någon behöver prata eller lånar ut telefonen om någon behöver ringa. Som nattvandrare är du även beredd att gå emellan vid bråk, plåstra om någon eller kontakta ambulans eller polis om det behövs.