Personer som nattvandrar i Kungsbacka

Nattvandrare är trygga vuxna som är där ungdomarna är och kan hjälpa till om det behövs. I Kungsbacka finns flera nattvandrargrupper.

Vill du nattvandra?

Vill du engagera dig för kommunens unga och skapa trygghet? Då kan du nattvandra.

Som nattvandrare är du där ungdomarna är. Du syns, är tillgänglig och kan hjälpa till om och när det behövs. I Kungsbacka har vi flera grupper som är ute och vandrar på kvällar och helger.

För att nattvandra ska du vara minst 25 år, vara positiv, bry dig om ungdomar och vill skapa trygghet. Har du frågor eller vill börja nattvandra kontaktar du oss eller tar kontakt med någon av grupperna som nattvandrar runt om i kommunen.

Som nattvandrare bryr du dig om andra

När du nattvandrar får du fin kontakt med ungdomar och andra vuxna – den gula nattvandrarjackan står för förtroende och trygghet. Du finns där och lyssnar när någon behöver prata eller lånar ut telefonen om någon behöver ringa. Som nattvandrare är du även beredd att gå emellan vid bråk, plåstra om någon eller kontakta ambulans eller polis om det behövs.

Årets nattvandrargrupp 2023

Kungsbacka kommun har flera nattvandrargrupper i Frillesås, Fjärås, Åsa, Vallda, Onsala och Kungsbacka där engagerade föräldrar och andra vuxna lägger sitt fokus på att etablera kontakt med ungdomar och skapa trygghet på orten under helger.

Nattvandrarna i Kungsbacka kommun blev utsedda till Årets nattvandrargrupp i region väst av Nattvandrarna Sverige.