Två pedagoger ler mot varandra. Den ena håller upp tre fingrar.

Nu är årets medarbetare utsedda! Stort grattis till alla nominerade, finalister och vinnare.

Nu har vi utsett årets medarbetare 2023. Vinnarna arbetar som, fritidslots, lärare, gatuarbetare och förskolepedagoger.

Måndagen den 27 november arrangerade Kungsbacka kommun Medarbetardagen. En av höjdpunkterna under dagen var prisutdelningen av Årets medarbetare, i fyra olika kategorier; Årets team, Årets välkomnare, Årets nytänkare och Årets leverans.

Årets välkomnare

Kavira Bwenge, fritidslots, Kultur & Fritid.

Årets välkomnare

Juryns motivering: Med ett engagemang utöver det vanliga och en fantastisk förmåga att kommunicera öppnar hen dörrar och får alla att känna sig sedda och hörda. Genom sin omtänksamhet och hjälpsamhet skapar hen trygghet och inkludering – något som gör stor skillnad för många. Här välkomnas alla med en öppen famn och ett stort leende!

Årets leverans

Elisabeth Nilsson, gatuarbetare, Teknik

Juryns motivering: Med outtröttlig energi och härlig förmåga att skapa en positiv upplevelse för våra invånare har hon under många år levererat på toppnivå. Hen inspirerar och imponerar genom sitt stora engagemang och sin fina omtanke. Med ett leende på läpparna, hundgodis i fickan och ett stort engagemang håller hen vår stad fin och är en fantastisk ambassadör för Kungsbacka kommun.

Årets nytänkare

Mikael Blomgren & Phillip Goodwin, lärare yrkesämnen, Gymnasium & Arbetsmarknad.

Årets nytänkare

Juryns motivering: Genom sin enorma kreativitet och glädje till sitt yrke inspirerar hen sin omgivning att våga testa nya metoder och utmana både sig själva och rådande föreställningar. Hen har ett fantastiskt driv och en outtömlig idébank som ständigt omvandlas till nya lösningar. Här görs det nytt! Ingen utmaning är omöjlig när det handlar om att hitta nya sätt att rusta eleverna med bästa möjliga förutsättningar och värderingar för framtiden.

Årets team

Team Kolla Backe Förskola, Förskola & Grundskola.

Årets team

Juryns motivering: Här får alla blommor blomma och varje individ en chans att växa. En härlig vi-känsla bidrar till stark gemenskap i ett team som levererar en fantastisk verksamhet med hög kvalitet. Teamets förmåga att stärka och ta fram det bästa både hos varandra och barnen skapar en trygg och välkomnande plats. Här känner man sig aldrig ensam!

Om konceptet
Hylla en vardagshjälte går ut på att stärka förmågan att uppmuntra och lyfta varandra. Hylla-kampanjen öppnar igen våren 2024. Alla vardagshjältar som blir hyllade utses till Vardagshjälte 2024 och är med i nomineringsprocessen till Årets medarbetare 2024.