Nominera till Kungsbackagalan 2024

Vinnare på Kungsbackagalan 2023

Varje år delar vi ut stipendier och priser inom en rad områden till personer och föreningar som har anknytning till kommunen. Pristagare utses efter förslag från invånare eller förening.

Tiden att nominera är nu stängd.

Priser

Årets förening

Priset delas ut till en förening som är verksam inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde och som har verkat för en stark gemenskap under demokratiska former. Prissumman är på 15 000 kronor.

Årets eldsjäl

Priset delas ut till personer som genom sitt ideella engagemang har gjort ett betydelsefullt arbete inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde. Prissumman är på 10 000 kronor.

Årets förnyare

Priset delas ut till ett lag, en grupp, en förening eller till en person som är verksam inom nämnden för Kultur & Fritids ansvarsområde, och som har utvecklat sin verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Prissumman är på 10 000 kronor.

Kungsbacka kommuns kulturpris

Priset delas ut till förebilder inom kulturen. Som uppmuntrar och sprider intresse kring kultur. Prissumman är på 10 000 kronor.

Kungsbackas mästare

Priset delas ut till personer som vunnit guld i ett mästerskap, individuellt eller i lag. Segraren vinner ett konstverk som är tillverkat av en lokal konstnär från Halland. Priset delas bara ut en gång till en och samma person.

Stipendier

Kulturstipendium

Stipendiet ska stimulera kulturellt utövande ungdomar att vidareutveckla sig inom något av de konstnärliga områdena. Vi delar ut två kulturstipendier och summan är på 10 000 kronor var.

Ledarstipendium

Stipendiet ska stimulera ledare till vidare utbildning och utveckla den egna föreningens eller organisationens verksamhet. Stipendiesumman är på 10 000 kronor.

Idrottstipendium

Stipendiet ska stimulera ungdomar till att vidareutveckla sig inom sin idrott. Vi delar ut två idrottsstipendier och stipendiesumman är på 10 000 kronor var.

Vinnare och stipendiater tillkännages på Kungsbackagalan, en sprakande helkväll på Kungsbacka Teater 11 maj 2024.

Nominera till Kungsbackagalan

Nominera en person eller förening genom e-tjänsterna för respektive pris. Du kan nominera en anställd på kommunen men bara för den personens insats på sin fritid, inte för sitt engagemang i arbetet.