Kungsbacka — kraft att skapa, plats att leva

Bild på en glad kvinna som plockar i sin trädgård

Både inflyttning- och nöjdhetsbetyg vittnar om att Kungsbacka kommun är en plats där man gärna slår ner sina bopålar. Kanske har man bott här förut och drar sig tillbaka till något man saknat och minns: Tryggheten, naturen, havet men också framåtandan. Och så närheten till Göteborg förstås.

Även för nya besökare är Kungsbacka kommun något att återvända till: Långa vandringsleder genom hagar och skogar, längs med blanka sjöar. Salta bad med storslagna vyer, och vågor som får den inbitne surfaren att vilja sova i sin bil flera nätter i sträck. Och ja, allt är ju så nära. Det är liksom inte mitt i skogen eller långt ut på svårtillgängliga vägar: Hit kommer man på ett kick. En del cyklar från Göteborg bara för att få uppleva vår natur, och många pendlar enkelt med tåg varje dag för att jobba här eller i storstan.

Kungsbacka är också känt för sin shopping, det är något visst med att florera bland riktiga kvalitetsfynd utan att behöva leta parkering och istället ha allt nära till hands, eller att strosa i en stadskärna bland pittoreska trähus och kreativa restauranger men samtidigt blicka bort över ån mot ett pulserande, nytt område där urbana drömmar redan börjat ta form med helt nya platser att mötas och bara hänga.

Stadsmiljö eller milsvid natur. Klippor och krabbfiske eller en kväll med vännerna på stan. Varför ska vi behöva välja? Allt är möjligt. Titta bara på alla våra entreprenörer som gör vår plats till en riktig tillväxtoas. Här finns kraften att skapa, och platsen att leva.