man kajakar

Här finns exempel på texter som du kan använda när du pratar om Kungsbacka.

Hit når friska fläktar

Vi har aldrig haft råd att stänga några dörrar. Här passerar inte bara trafiken mot kontinenten i en rasande fart utan också influenserna från storstaden.

Hit når friska fläktar som får oss att fortsätta vara nyfikna, att vilja förändra och att se möjligheter.

Havet, storstaden och naturen formar oss och gör oss föränderliga, och mer vindpinade, för varje dag.

För dig själv på en klippa

Kungsbacka är en självklar plats för familjen som vill bygga sin framtid. Här finns balansen mellan puls, jobb och avkoppling.

Här är det nära inte bara till hav och natur, utan också till storstadens influenser och intryck. Här behöver vi aldrig välja mellan att vara på hugget och att bara vilja gå i gummistövlar och hålla någon i handen.

På 20 minuter är du visserligen i Göteborg, men på ännu kortare tid är du alldeles själv på en klippa vid havet. Det är skönt att komma hem ändå.

Vi som vill skapa något

Kungsbacka är den driftiga lillebrorsan som sålde stenar vid sommarstugan redan vid fem års ålder.

Skämt åsido, här finns ett driv och ett mod som gör oss till en plats man vill stanna vid. Den där driftiga lillebrorsan har vuxit upp och blir vännen du inspireras av.

Här trivs surfaren som älskar höga vågor och starka vindar – och här trivs vi som vill skapa något av vindarna.

Handlingskraftiga eldsjälar

I Kungsbacka är inga visioner för stora. Tvärtom. Kungsbacka kommun är en av landets mest företagstäta kommuner. Här startas många företag varje år, och redan i skolåldern gror frön av innovation och entreprenörskap.

Näringslivet präglas av mångfald i flera olika branscher: från hudvård till elmotorcyklar. Från handel och butik till logistik- och transporttjänster.

Hur kan det komma sig att så många vill starta och driva sitt företag i Kungsbacka? Läget är förstås en stark möjliggörare, men det viktigaste är drivet.

Här ser vi eldsjälar inom idrott och sociala frågor och passionerade surfare vid sidan av människor som brinner för odling och ekologisk mat. Vad ska vi skapa härnäst?