Hjärtstartare

Hjärtstartare och docka

Om ett hjärtstopp sker är det bra att i förväg känna till var du hittar närmaste hjärtstartare.

Varje hjärtstartare är utrustad med tydliga instruktioner så att vem som helst ska kunna använda dem. Vid användning ska du öppna väskan med hjärtstartaren och följa instruktionerna som finns i väskan, steg för steg.

Varje dag får fler än 20 personer i Sverige plötsligt oväntat hjärtstopp. Genom att omedelbart starta hjärt- och lungräddning och att ge en elektrisk stöt från en hjärtstartare till den drabbade, kan liv räddas.

Därför är det viktigt att det finns hjärtstartare nära till hands, att många vet var de finns och har kunskap om att de är enkla att använda.

Hjärtstartare i Kungsbacka kommun

Hjärtstartarna i Kungsbacka är till för alla, och alla får använda dem. Det behövs ingen utbildning, men det finns rekommenderade utbildningar. Alla anställda i Kungsbacka kommun utbildas löpande i hjärt- och lungräddning (HLR) och i hur hjärtstartare används.

Hjärtstartarna är placerade inne i flera av kommunens byggnader, men även på utsidan av byggnader runt om i kommunen. Hjärtstartarna är tillgängliga dygnet runt och sitter utomhus i skåp med värme och ventilering, och underhålls regelbundet. Det pågår ett arbete med att göra flera hjärtstartare tillgängliga på olika platser i kommunen.

Alla kommunens hjärtstartare finns registrerade i hjärtstartarregistret: www.hjartstartarregistret.se Länk till annan webbplats.

Skulle du upptäcka fel på någon hjärtstartare eller vill ha mer information, kontakta Kungsbacka direkt.

Har du använt en hjärtstartare?

När en hjärtstartare har använts måste den kontrolleras av våra tekniker. Vi ser till att maskinen är redo att sättas upp och kan användas igen. Kontakta gärna Kungsbacka direkt om du har använt en hjärtstartare.

Låna hjärtstartare vid arrangemang

Vid större arrangemang kan föreningar låna en hjärtstartare.
Kontakta Depån Teknikens hus.