Planteringarna vid Badhusparken är inspirerade av innerstadens bebyggelse.

I staden finns byggnader från olika tidsperioder och alla dessa har sin egen karaktär. Byggnadernas fasader är stadens ansikte, tillsammans förmedlar de en känsla och som helhet påverkar de upplevelsen av stadsdelen. Staden förändras över tid, i och med att hus byggs om och byggs på nytt.

Färgsättningen är en viktig del i berättelsen om husens historia och har de en färgsättning typisk för sin stil kan en samling byggnader berätta om hur staden utvecklats. Därhar har vi inspirerats av dessa färger men en färgskala som går i jordtonsskalan med ockra, umbra och engelskt röd.

Genom att färgsätta byggnaderna med tidstypiska kulörer kommer de tillsammans att bilda en samlad bild av mustiga och milda kulörer och därigenom spegla Kungsbacka innerstads karaktär.

Illustration av Tullen

Illustration av Banken.

Illustration över banken

Illustration över Tullen

Illustration av Alania

Illustration över Alania

Ta en tur runt till Kungsbacka torg

Torget en central plats och hjärtat i Kungsbacka. Torget är omgivet av charmiga byggnader och har en unik atmosfär som gör det till en populär mötesplats.

På Kungsbacka torg finns det ett brett utbud av butiker, restauranger, kaféer och andra företag. Här kan du upptäcka allt från lokala handlare till välkända varumärken.

En av de mest framträdande och historiska byggnaderna på torget är Kungsbacka kyrka. Kyrkan är en vacker syn med sin imponerande arkitektur och spelar en viktig roll i stadens historia och kulturella arv. Att promenera runt torget och beundra kyrkans eleganta fasad är en upplevelse i sig.

Du kan även gå runt och uppleva gatukonst i staden. I vår stadskärna finns fem stora väggmålningar där varje konstverk är unikt.


I planteringen hittar du dessa blommor
Latinskt namnSvenskt namn
Antirrhinum majus Antirinca 'Yellow Maroon'Lejongap
Calibrachoa Pocket 'Yellow'SmåPetunia
Dahlia coccinea Dahlietta 'Shirley'Sommardahlia
Dahlia MYSTIC 'Spirit'Dahlia
Gaura 'Snowbird'Sommarnattljus
Plectranthus 'Wicked Hot'Palettblad
Rudbeckia hirta 'Prairie Sun'Rudbeckia
Stipa tenuissimaSvansfjädergräs
Tagetes patula 'Strawberry Blonde'Tagetes
Tagetes Vanillla F1Bolltagetes


Parkarbetare liggandes i en blomsterrabatt.

Drift Parks bästa tips!

I rabatten hittar du två olika dahlior. Dahlior är en väldigt tacksam och hållbar växt då den går att återplantera i flera år.

I Kungsbacka så har vi en dahlia-rabatt där vi har flera olika dahlior som vi sedan använder i andra planteringar runt om i kommunen.

Dahlia Mystic Spirit

Dahlia, Mystic Spirit