Sommarblommor - havet, staden och skogen

2023 har temat för våra sommarblommor varit “Havet, Staden & Skogen”. Ett tema där vi vill lyfta alla otroliga platser vi har här i Kungsbacka kommun.

Havet, staden och skogen grundar sig i Kungsbackas kommuns platsvarumärke. Syftet är att skildra de unika kvaliteter som finns i Kungsbacka kommun. Här har vi nära till naturlyx. Det är nära till både ett salt havsbad och ett dopp i en söt sjö. Det finns mängder med skogsstigar och vandringsleder som bara väntar på att bli upptäckta. I staden finns det mängder av upplevelser och utflykter som väntar.

Så ta en titt på staden allas blommor och låt dig bli inspirerad – kanske tar planteringarna dig till en ny favoritplats?

  Planteringarna vid Badhusparken

  Planteringarna vid Badhusparken är inspirerade av innerstadens bebyggelse.

  Rondellen i Söderstaden

  Denna plantering är inspirerad av staden och alla invånare som bor här.

  Rondellen vid Britta-Lena

  I rondellen vill vi skapa något så naturlikt som möjligt. Med en ängs uttryck och vår biologiska mångfald i fokus.

  Rondellen vid Kolla

  Rondellen i Kolla är inspirerad av både havet och skogen.

  Rondellen vid Norrpilen

  Rondellen Norrpilen ligger vid Cirkel K och gummiverkstaden. Denna rondell har inspirerats av naturen och här är blommorna planterade som tänkt äng för att främja den biologiska mångfalden.

  Rondellen vid OKQ8

  Rondellen vid OKQ8 är inspirerad av Kungsbackaån. Här är blommorna arrangerade i tre olika ringar, med den mittersta som symboliserar ån som rinner under bron.