Nyinflyttad

Hej, och välkommen till Kungsbacka! Vi är jätteglada över att du väljer att flytta hit. På 20 minuter är du visserligen i Göteborg, men på ännu kortare tid är du alldeles själv på en klippa vid havet.
Det är charmen med Kungsbacka. Det är skönt att komma hem.

När du flyttar till Kungsbacka får du tidningen Nyinflyttad i brevlådan, den innehåller artiklar och tips som förhoppningsvis hjälper och inspirerar. Tidningen finns även att läsa digitalt: Nyinflyttad i Kungsbacka (Storstadspress) Länk till annan webbplats.

Välj eller byt skola

Här finns information om att välja skola och hur du gör om du är nyinflyttad eller vill byta skola under läsåret.

Flytta och ägarbyte

Om du flyttar eller om fastigheten byter ägare måste du anmäla detta så att abonnemang för sophämtning och vatten skrivs över till rätt person.

Webbkarta

Lediga jobb i kommunen

Vill du bli en av oss? Här har vi samlat lediga tjänster just nu.

Vad ska du bygga?

Har du planer på att bygga ut hemma, bygga nytt eller installera något? Här kan du ta reda på om du behöver söka bygglov eller göra en anmälan.

Kungsbacka bredbandsnät

Kungsbacka Bredbandsnät är ett öppet stadsnät. Du kan söka på gatuadress eller område för att se hur fiberutbyggnaden ser ut där du bor.

Evenemang i Kungsbacka

Kika in i evenemangskalendern för att upptäcka roliga aktiviteter och evenemang i Kungsbacka!

Mötesplatser och aktiviteter för unga

Hit kan du komma för att träffa andra unga, hålla på med ditt intresse, starta ett projekt eller arrangera ett evenemang.

Senior i kommunen

Här har vi samlat information till dig som är senior. Allt ifrån hur du kan få hjälp i vardagen, till träffpunkter och tips på roliga aktiviteter.

Nyanländ i kommunen

Vi arbetar för att du som nyanländ ska bli en självklar del i det samhälle som vi lever i.

Föreningsregister

I föreningsregistret hittar du kontaktuppgifter till kommunens föreningar. Där kan du också registrera en förening.

Boka lokal

Hitta en lokal som passar för det som du behöver! I Kungsbacka finns både små och stora lokaler för idrott, möten, musik, kalas och evenemang. En del lokaler hyr föreningar och företag ut, andra hyr kommunen ut.

Snabba fakta om Kungsbacka

Är du nyfiken på hur många företag som finns i Kungsbacka eller vilka invånarna i Kungsbacka är om man tittar på statistiken? Då har du kommit rätt, är hittar du fakta om Kungsbacka!

Karta över Kungsbacka

I Kungsbacka har vi en karta där du kan hitta lekplatser, skolor, badplatser, bibliotek, återvinning, sevärdheter, idrottsanläggningar och mycket mer.

Kommunkartan Länk till annan webbplats.

Hör gärna av dig!