- Startsida
- Utbildning och barnomsorg
- Gymnasieskola
- Elof Lindälvs gymnasium
- Våra utbildningar
- Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang och livsmedelsprogrammet är en utbildning för dig som är intresserad av ett serviceyrke och tycker om att laga mat.
Så här arbetar vi
På Restaurang och livsmedelsprogrammet lär du dig matlagningens grunder, finesser och specialiteter. Du får också lära dig att duka och servera allt från enkla måltider till högtidliga festarrangemang.
På programmet utbildar vi servicekunniga yrkesmänniskor med intresse för personlig utveckling och med förmåga att anpassa sig till en yrkesroll i en bransch som ständigt förändras och utvecklas.
När du väljer Restaurang och livsmedelsprogrammet satsar du på en utbildning med goda framtidsutsikter och på en bransch som kräver kompetent och professionell personal.
Teori och praktik
Teoretiska kurser i skolan varvas med praktikperioder. Det finns möjlighet att praktisera både i Sverige och utomlands.
Efter examen
I framtiden kan du arbeta på restaurang eller storkök som kock, kallskänka, servitris, servitör eller något annat inom serviceyrket. Du kan också arbeta som butikssäljare inom färskvaror och delikatess. Programmet är ett yrkesprogram och ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet.
Inriktning
Inriktningen kök och servering ger dig fördjupade kunskaper inom matlagning och servering.