Kungsbackas vatten & avfallsapp

Ladda ned Kungsbackas vatten & avfallsapp. I den kan du få påminnelse vid sophämtning, hjälp vid källsortering, se din vattenförbrukning eller lämna vattenmätarställning och mycket annat.

Kungsbackas avfallsapp har nu blivit Kungsbackas vatten & avfallsapp. Från november 2023 har vi fyllt på appen med information om dricksvatten, spillvatten (avlopp) och dagvatten. Om du loggar in med ditt kundnummer och bank-ID så kan du till exempel se dina fakturor och lämna din vattenmätarställning.

I appen får du bland annat hjälp med

  • Se dina fakturor för både avfall och vatten & avlopp
  • Lämna vattenmätarställning (ska du göra en gång per år)
  • Sorteringsguide A–Ö
  • Påminnelse inför sophämtning
  • Påminnelse inför slamtömning om du har ett enskilt avlopp
  • Närmaste återvinningscentral och dess öppettider
  • Se hur många besök du har kvar på ditt återvinningscentralen
  • Packlista inför besök på återvinningscentralen (avfallet i rätt ordning för ett smidigt besök)

Första gången du installerar appen får du en guide hur appen fungerar och hur du navigerar.

Om du lägger in din adress kan du se nästa sophämtning. Lägger du in kortnummer på ditt återvinningskort kan du se hur många besök du har kvar i år. Tillåter du platstjänster kan du se din närmaste återvinningscentral och dess öppettider.

Uppdaterad app från november 2023

De flesta som har Kungsbackas avfallsapp får uppdateringen automatiskt från och med 13 november, men beroende på vilka inställningar du har i din telefon kan du behöva uppdatera appen manuellt via App Store eller Google Play.

Än så länge kan man bara se sin årsförbrukning av vatten, men i takt med att vi går över till digitala vattenmätare så kommer du på sikt att kunna se kortare intervall. Vi siktar på att utveckla appen med fler smarta funktioner i framtiden, exempelvis notiser vid vattenavstängningar och läckor.

Hämtdagar och driftmeddelanden

Appen kan skicka notiser om nästa hämtdag och driftmeddelanden vilket är bra för dig som har ditt eget renhållningsabonnemang. Om du inte vill ha notiser går dessa att stänga av under inställningar.

Räknaren för antalet besök uppdateras en gång i halvtimmen, så om du inte får upp dina besök direkt, avvakta en halvtimme och se om de dyker upp.

Appen behandlar personuppgifter i form av adress och återvinningskort, men allt lagras i telefonen och inte hos oss.