Har du tid och möjlighet att ta emot ett barn eller en ungdom i ditt hem? Då kan du bli stödfamilj.

Bli stödfamilj i Kungsbacka kommun

Som vårdnadshavare till ett barn med funktionsnedsättning kan man ibland behöva avlastning. Hos en stödfamilj får barnet miljöombyte samtidigt som föräldrarna får tid att vila och återhämta sig. För att bli stödfamilj ska din tillvaro vara trygg och stabil. Du ska också ha ett genuint intresse för andra människors livssituation och en god människosyn.

Vad innebär det att vara stödfamilj?

Som stödfamilj tar du emot barnet i ditt hem ungefär en helg i månaden. En stödfamilj kan se ut på olika sätt. Du kan vara i par eller ensamstående och med eller utan egna barn. Du behöver ingen utbildning för att bli stödfamilj men det är viktigt att det finns fysisk och känslomässig plats för barnet i din vardag. Du ska ha en trygg och stabil livssituation och vilja göra en långsiktig insats.

Som stödfamilj får du vägledning, stöd och hjälp att för ditt uppdrag. Du får också ett arvode och ersättning för dina omkostnader enligt Sveriges Kommuner och Regioners riktlinjer. Att vara stödfamilj är ett förtroendeuppdrag och inte ett arbete.
Läs mer på SKR:s hemsida (Sveriges Kommuner och Regioner) Länk till annan webbplats.

Just nu söker vi flera stödfamiljer till barn, unga och unga vuxna med olika funktionsnedsättningar och behov.

Så här ansöker du om att bli stödfamilj

Kontakta oss om du är intresserad och vill veta mer. Vi gör sedan en utredning och ett utdrag ur belastnings- och socialregistret. Därefter träffar ni varandra. Om allt känns rätt planerar vi sedan en introduktion.

Vi tar emot intresseanmälningar löpande. Varmt välkommen med din ansökan!