Vickan vård- och omsorgsboende

Bild på Vickans vård- och omsorgsboende

Vickan ligger i ett bostadsområde i Onsala och drivs sedan 2014 av Vardaga på uppdrag av kommunen.

Vi har fyra enheter med totalt 30 lägenheter. Tio av dessa är för personer som behöver vård och omsorg på grund av ålder. Resterande platser är för personer med demenssjukdom. och 20 platser för personer med demenssjukdom. Vi har även möjlighet till korttidsplats för personer över 65 år som inte kan åka direkt hem efter en sjukhusvistelse eller som har så kallad växelvård. Vi har inga parlägenheter där man kan bo två personer i.

Varje enhet har ett gemensamt kök och utrymmen för samvaro och måltider. Det finns gemensam uteplats, balkonger och en fin innergård.

Om lägenheterna på Vickan

Du hyr din lägenhet hos oss och i din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask.

 • Antal lägenheter: 30
 • Storlek: 30 kvadratmeter
 • Hyra: 6 878 kronor/månad (från 1 maj 2024)
En bild på en lägenhet på Vickans vård- och omsorgsboende.

Maten hos oss

Varje dag erbjuder vi dig:

 • frukost
 • lunch
 • fika
 • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

Köket på Ekhaga vård- och omsorgsboende i Onsala tillagar maten. Du som är anhörig kan äta hos oss, men du måste beställa maten senast klockan 15.30 dagen innan.

Meningsfulla aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikkvällar, spadagar och bingo.

Vi har också individuella aktiviteter som är utformade efter varje boendes behov.

Aktiviteter hos oss på Vickan

Aktiviteter vecka 28

måndag

 •  

tisdag

 •  

onsdag


torsdag

 •  

fredag

 •  

lördag


söndag

 •  

Besöksadress

Lyckholms Väg 21
43930 Onsala

Enheter på Vickan

Skäret: 0760-03 25 21
Viken: 0760-03 25 20
Bryggan: 0760 03 25 18
Fyren: 0760-03 25 19

Aktivitetsansvarig: 0760-03 25 23

Nattpersonal: 0760-03 25 22

Verksamhetschef

Catharina Sagré
E-post: catharina.sagre@vardaga.se
Tel: 076-003 25 15

Ansök om lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker direkt via e-tjänsten. Länk till annan webbplats.

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du ansökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende är det en handläggningstid. Då utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats. Om kommunen bedömer att du har ett behov av en plats så får du ett beslut om det. Du kommer sedan att få erbjudande om en plats på ett vård- och omsorgsboende så snart som möjligt. Kommunens målsättning är att du ska ha fått ett erbjudande inom tre månader efter att du fått beslutet. Du kan inte välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills nästa erbjudande.