Måhaga vård- och omsorgsboende

En bild på Måhaga vård- och omsorgsboende

Måhaga vård- och omsorgsboende drivs i kommunal regi och ligger i centrala Fjärås.

Måhaga är Stjärnmärkt

Svensk Demenscentrum har en utbildning som heter Stjärnmärkt där personal inom vård och omsorg får kunskap och verktyg för att utveckla det personcentrerade arbetet inom demensvård och omsorg på sin arbetsplats.

Vi på Måhaga har gått utbildningen eftersom vi vill ha en hög kompetensnivå inom demensområdet och arbeta utifrån de nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demenssjukdom.

Stjärnmärkningen innebär att minst 80 procent av vår personal har gått utbildningen och certifieringen gäller i ett år.

Utbildningsmodellen Stjärnmärkt Länk till annan webbplats.

På boendet finns sammanlagt sex enheter. Det finns två demensenheter med sammanlagt 26 platser. Det finns dessutom en enhet med inriktning mot yngre som har en demenssjukdom. På övriga tre enheter finns det sammanlagt 26 platser för personer som behöver vård och omsorg. Varje enhet på boendet har en gemensam uteplats eller ett inglasat uterum. Det finns också en gemensam trädgård.

Om lägenheterna på Måhaga

Du hyr din lägenhet på vård- och omsorgsboendet. I din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask.

 • Antal lägenheter: 58 lägenheter varav 54 har en egen uteplats eller balkong
 • Storlek: 32-47 kvadratmeter
 • Hyra: 5 750–8 808 kronor/månad (från 1 maj 2024)

Att bo på ett vård- och omsorgsboende Pdf, 4.6 MB.

Bild på ett rum på Måhaga vård- och omsorgsboende

Maten hos oss

Varje måltid ska vara en höjdpunkt på dagen och vi försöker alltid göra så att måltiden blir en trivsam stund. All vår mat lagas på plats.

Varje dag erbjuder vi dig:

 • frukost
 • lunch
 • fika
 • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

All mat lagas på plats i köket på Måhaga och anhöriga är välkomna att beställa mat och äta tillsammans med sin närstående.

Mat på för anhöriga, besökare och personal

Du som anhörig, besökare eller personal kan beställa lunch hos oss.

Anhörig och besökare

Beställ en dag i förväg innan klockan 10 till enhetens personal. Hämta maten i köket senast klockan 13 och betala i samband med att du hämtar.

Personal

Kontakta personalen i köket och kom överens om vilken tid du kan hämta maten.

Pris och betalning

Lunchen kostar 80 kronor och det ingår en liten sallad. Betala via Swish: 123 323 23 52

Meningsfulla aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikunderhållning, frågesport, filmvisning och bingo.

Vi gör också aktiviteter utifrån de personer som bor där.

Aktiviteter hos oss på Måhaga

Aktiviteter i sommar

måndag

 • Sittgympa

tisdag

 • Promenadgrupp

onsdag

 • Gudstjänst

torsdag

 • Bingo

fredag

 • Kaffe med dopp i trädgården eller Lygnern

lördag

 • Ungomsorg besöker oss

Vi har dagligen enskilda aktiviteter på varje avdelning. Då bakar vi och fikar, lyssnar på musik, möts i goa samtal. Nu när sommaren är här så tar vi gärna oss ut i det fina vädret.

Tv, telefon och annan teknik

I avgiften du betalar för ditt boende ingår ett basutbud av tevekanaler som visas på de på tv-apparater som finns i våra gemensamma utrymmen. Vill du ha en tv på rummet betalar du själv för den och för abonnemanget. Du tecknar även avtalet för abonnemanget själv.

Du ansvarar för inköp av telefon och telefonabonnemang.
Bredband ingår inte i hyran.

I vår entré sitter en skärm där vi lägger ut information från oss på boendet som kan vara intressant både för dig som bor här och för anhöriga.

Övrig service

Det är möjligt att boka hembesök för fotvård till din lägenhet och det finns även möjlighet att boka en frisör som kommer till boendet. Du betalar själv för besöket.

Besöksadress:

Måhagavägen 11, 439 71 Fjärås

Enheter på Måhaga

Gyllebo: 0300-83 38 73
Måbacka: 0300-83 38 78
Solbacka: 0300-83 38 81
Svalebo: 0300-83 38 79
Ängsbacka våning 2: 0300-83 39 32

Administratör: 0300-83 52 15
Koordinator: 0300-83 38 80 eller 0300-83 38 82
Aktivitetsansvarig: 0300-83 82 79

Ansök om lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker direkt via e-tjänsten. Länk till annan webbplats.

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du ansökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende är det en handläggningstid. Då utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats. Om kommunen bedömer att du har ett behov av en plats så får du ett beslut om det. Du kommer sedan att få erbjudande om en plats på ett vård- och omsorgsboende så snart som möjligt. Kommunens målsättning är att du ska ha fått ett erbjudande inom tre månader efter att du fått beslutet. Du kan inte välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills nästa erbjudande.