Blåvingevägen vård- och omsorgsboende

En bild på utsidan Blåvingevägens vård- och omsorgsboende

Blåvingevägen vård- och omsorgsboende ligger lantligt beläget längs Valldavägen.

De tre planen har sex enheter med sammanlagt 65 lägenheter. Tre av enheterna är till för personer med demenssjukdom och övriga enheter är till för personer som behöver vård och omsorg på grund av ålder.

På de olika enheterna finns sällskapsrum, tillagningskök, matplats och tvättstuga. På varje enhet finns det antingen en uteplats eller balkong. Det finns även en innergård hos oss.

Om lägenheterna på Blåvingevägen

Du hyr din lägenhet på vård- och omsorgsboendet. I din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask.

 • Antal lägenheter: 63
 • Storlek: 33 kvadratmeter
 • Hyra: 6 725–9 124 kronor/månad (från 1 maj 2024)
Bild på ett vardagsrum på Blåvingevägens vård- och omsorgsboende

Maten hos oss

Varje dag erbjuder vi dig:

 • frukost
 • lunch
 • fika
 • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

Mat på för anhöriga, besökare och personal

Du som anhörig, besökare eller personal kan beställa lunch hos oss.

Anhörig och besökare

Beställ en dag i förväg innan klockan 10 till enhetens personal. Hämta maten i köket senast klockan 13 och betala i samband med att du hämtar.

Personal

Kontakta personalen i köket och kom överens om vilken tid du kan hämta maten.

Pris och betalning

Lunchen kostar 80 kronor och det ingår en liten sallad. Betala via Swish: 123 058 54 22

Meningsfulla aktiviteter

Vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikkvällar, spadagar och bingo. Utöver det vi presenterar i vårt veckoschema gör vi även spontana aktiviteter. Ibland pysslar vi, baka, lyssna på musik, promenerar, pusslar eller spelar spel.

Vi har också individuella aktiviteter varje dag som är utformade efter varje boendes behov.

Vårdhunden Tosca

Varje onsdag får vi besök av vårdhunden Tosca. Våra hyresgäster får möjlighet att träffa henne utifrån behov och önskemål. Tillsammans med vår undersköterska Yvonne, har Tosca utbildat sig på Vårdhögskolan. Visst är hon fin?

Vårdhunden Tosca

Aktiviteter hos oss på Blåvingevägen

Aktiviteter vecka 20

måndag

 • Gymnastik klockan 11.15
 • Fika med cheferna klockan 14.15

tisdag

 • Aktiviteter på enheten klockan 11
 • Promenader och utevistelse klockan 14.15

onsdag

 • Bingo i stora matsalen klockan 11.15
 • Gudstjänst klockan 14.30
 • Vårdhunden Tosca är här hela dagen

torsdag

 • Aktiviteter på enheten klockan 11
 • Stickcafé klockan 14.30

fredag

 • Aktiviteter på enheten klockan 11

lördag och söndag

 • Promenader, fika, frågesport och Mentex

Besöksadress

Blåvingevägen 33
43490 Vallda

Enheter på Blåvingevägen

Enhet A

0300-83 83 22

Enhet B

0300-83 83 23

Enhet C

0300-83 83 24

Enhet D

0300-83 83 25

Enhet E

0300-838326

Enhet F

0300-83 83 27

Nattelefon (21.50-06.50)

0300-83 83 14

Aktivitetsansvarig

0300-83 83 15

Köket

0300-83 83 09

Tv, telefon och annan teknik

I avgiften du betalar för ditt boende ingår ett basutbud av tevekanaler som visas på de på tv-apparater som finns i våra gemensamma utrymmen. Vill du ha en tv på rummet betalar du själv för den och för abonnemanget. Du tecknar även avtalet för abonnemanget själv.

Du ansvarar för inköp av telefon och telefonabonnemang. Bredband ingår inte i hyran.

I vår entré sitter en skärm där vi lägger ut information från oss på boendet som kan vara intressant både för dig som bor här men också för anhöriga.

Övrig service

Det är möjligt att boka fotvård eller en frisör som kommer regelbundet till boendet. Personalen kan hjälpa dig att boka tid. Du betalar själv för besöket.

Ansök om en lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker direkt via e-tjänsten Länk till annan webbplats..

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du har sökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats och du får ett beslut. Om handläggaren bedömer att du har ett behov får du ett erbjudande om en plats så snart som möjligt. Vår målsättning är att du ska ha få ett erbjudande inom tre månader efter att du fått ditt beslut. Du har inte möjlighet att välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills du får nästa erbjudande.