Kolla vård- och omsorgsboende

En bild på framsidan Kolla vård- och omsorgsboende

Kolla vård- och omsorgsboende drivs av Kungsbacka kommun och ligger i villaområdet Kolla.

Hos oss finns en grönskande innergård och även tre stora gemensamma uteplatser och tre stora gemensamma balkonger. Vi har sex enheter och sammanlagt 71 lägenheter där 24 platser är till för personer med demenssjukdom. Det finns tre parlägenheter som man kan bo två personer i.

Om lägenheterna på Kolla

Du hyr din lägenhet hos oss. I din bostad finns en höj- och sänkbar säng med madrass och ett sängbord. Har du hjälpmedel i hemmet ska du ta med dem till ditt nya boende. I övrigt möblerar du med dina egna möbler och tillhörigheter så som du själv vill ha det. I lägenheten finns en mindre köksdel med kylskåp och vask.

  • Antal lägenheter: 71
  • Storlek: 37 kvadratmeter, 3 parlägenheter på 51 kvadratmeter
  • Hyra: 6 581 - 8 588 kronor/månad (från 1 maj 2024)
Bild på ett rum på Kolla vård- och omsorgsboende

Maten hos oss

Varje dag erbjuder vi dig:

  • frukost
  • lunch
  • fika
  • kvällsmat och ett senare kvällsmål.

Vi erbjuder också något att äta eller dricka för dig som vaknar på natten, så att det inte går för lång tid mellan dagens sista och första mål. Det finns alltid tillgång till något att äta för dig som vill ha det, när som helst på dygnet.

Restaurangen på Kolla vård- och omsorgsboende serverar lunch i matsalen till externa gäster på vardagar mellan klockan 11.30-13.

Meningsfulla aktiviteter

Vi vill att du ska ha en meningsfull vardag utifrån dina intressen. Därför erbjuder vi gemensamma dagliga aktiviteter och social samvaro. Det kan till exempel vara utevistelse, musikkvällar, spadagar och bingo. Utöver det vi presenterar i vårt veckoschema gör vi även spontana aktiviteter. Ibland pysslar vi, baka, lyssna på musik, promenerar, pusslar eller spelar spel.

Vi har också individuella aktiviteter varje dag som är utformade efter varje boendes behov.

Aktiviteter hos oss på Kolla

Aktiviteter vecka 20

måndag

  •  

tisdag

  •  

onsdag

  •  

torsdag


fredag


Besöksadress

Askvägen 25
434 31 Kungsbacka

Enheter på Kolla

Korallen

0300-83 83 63

Pärlan

0300- 83 83 64

Udden

0300- 83 83 65

Måsen

0300- 83 83 68

Ejdern

0300- 83 83 67

Piren

0300-83 83 66

Nattelefon (21:55-06:45)

0300-83 83 75

Tv, telefon och annan teknik

I avgiften du betalar för ditt boende ingår ett basutbud av tevekanaler som visas på de på tv-apparater som finns i våra gemensamma utrymmen. Vill du ha en tv på rummet betalar du själv för den och för abonnemanget. Du tecknar även avtalet för abonnemanget själv.

Du ansvarar för inköp av telefon och telefonabonnemang. Bredband ingår inte i hyran.

Övrig service

Det kommer en fotvårdare regelbundet till Kolla som det går att boka tid hos. Du betalar själv för besöket. Det förekommer även att en frisör kommer till boendet.

Ansök om en lägenhet

Det behövs ett beslut från en biståndshandläggare för att få en lägenhet på ett vård- och omsorgsboende. Om du vill ansöka om en lägenhet kontaktar du en biståndshandläggare eller ansöker via e-tjänsten.

Så här lång tid tar din ansökan

Efter att du har sökt om en plats på ett vård- och omsorgsboende utreder biståndshandläggaren ditt behov av en plats och du får ett beslut. Om handläggaren bedömer att du har ett behov får du ett erbjudande om en plats så snart som möjligt. Vår målsättning är att du ska ha få ett erbjudande inom tre månader efter att du fått ditt beslut. Du har inte möjlighet att välja vilket boende du vill ha plats på, utan kommer att bli erbjuden en plats på något av boendena inom hela kommunen. Om du skulle tacka nej till ett erbjudande kan det innebära att du får vänta längre hemma tills du får nästa erbjudande.