Besök Kungsbackas reningsverk

Flygfoto över Hammargårds reningsverk

Välkommen på studiebesök hos oss på Hammargårds reningsverk. På studiebesöket får du följa vattnets väg genom hela reningsprocessen.

På Hammargårds reningsverk tar vi emot studiebesök året om. Vi tar emot alla typer av grupper mellan 10 och 30 personer, men riktar oss främst till skolklasser i årskurs 4–6. Besöket tar ungefär 90 minuter och du bokar genom att skicka in en intresseanmälan via vårt formulär.

Boka besök på Kungsbackas reningsverk

Inför besöket

Inför besöker behöver du och din grupp ha läst igenom våra säkerhetsföreskrifter.

Säkerhetsföreskrifter för besök på Kungsbackas reningsverk Pdf, 109.4 kB.

För skolklasser

Innan du besöker oss är det bra om ni förbereda er genom att titta på Svenskt vattens ”Vattenskola”. Vattenskolan är ett pedagogiskt material som riktar sig till elever och lärare i årskurs 4–6 och är ett bra material att läsa inför besöket.

Vattenskolan (Svenskt vatten.se) Länk till annan webbplats.

Besöket

Under besöket kommer ni att få gå längs med bassängerna och se när vattnet renas både mekaniskt och biologisk innan det släpps i Kungsbackaån. Vi visar även laboratoriet där ni får se hur vattenprover analyseras och så pratar vi vattnets kvalitet.

När eleverna har besökt vårt reningsverk hoppas vi att de har fått med sig kunskap och förståelse för varför vattenrening är viktigt och hur de själva kan värna om vårt vatten. Vi vill också att eleverna ska förstå hur de själva är en del i systemet och att deras val och prioriteringar påverkat miljön både i stort och i smått.

Bokning

Du bokar genom att skicka in en intresseanmälan i formuläret nedan. Efter du har skickat en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och bokar en tid som passar.


Vilken typ av grupp är ni som vill komma på besök?

Skriv en tid ni önskar att komma på besök så hör vi av oss.

Hitta till oss på Hammargårds reningsverk

Adress: Smörhålevägen 20, 434 42 Kungsbacka

För att ta dig till Hammargård kan du antingen ta linje 732, 742 eller 746 till Blåklintsvägen eller linje 3 till Britta-Lenas gata.