Som ledsagare stöttar du en person med funktionsnedsättning att ta sig till och från aktiviteter, till exempel för delta i fritidsaktiviteter eller på annat sätt ta del av samhällslivet.

Omfattning och Arbetstider

Dina arbetsuppgifter och arbetstider bestäms utifrån vilket behov av stöd brukaren har och vilka aktiviteterna som är aktuella, men oftast är det på eftermiddagar, kvällar och helger. Omfattningen varierar men är vanligtvis mellan 2-5 timmar i veckan. Du ska ha för avsikt att behålla uppdraget en längre tid, minst 6 månader. Du får timlön enligt kollektivavtal.

Dina egenskaper

Som ledsagare arbetar du självständigt och du behöver vara ansvarsfull, lyhörd och ha ett stort engagemang och vilja att stötta en person i dennes vardag.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning men det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning eller arbete med personer med särskilda behov. Efter anställning får du en grundutbildning och får därefter individuell vägledning utifrån behov.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi behöver ledsagare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år.

Utdrag ur belastningsregister

För att arbeta hos oss behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens misstanke och brottsregister. Detta beställer du själv inför intervjun Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats..

Aktuella uppdrag som ledsagare

L01 – Följ med till simhallen och andra aktiviteter

Uppdraget

Här söker vi dig kille som vill följa med en ung/vuxen till simhallen för att simma några längder och leka i äventyrsbadet. Är simkunnig men du behöver vara med i bassängen för att finnas nära till hands när stöd behövs och hjälpa honom i sociala kontakter, att stå i kö och vid dusch och ombyte. Samt vara med på andra aktiviteter.

Dina egenskaper

Du behöver vara lugn, tydlig och bestämd, ha gott tålamod och hålla dig till planerade rutiner. Utöver det ska du tycka om att bada, vara alert, ansvarsfull och pålitlig.

Omfattning och arbetstider

Ca 6 timmar i veckan - vardags eftermiddagar samt helg efter överenskommelse.

Uppdraget utförs i centrala Kungsbacka.

Ansökan

Ansök direkt via länk nedan och uppge referensnummer LO1.

Anmäl intresse för uppdrag som ledsagare Länk till annan webbplats.

L02 – Följ med till bowling - promenader.

Uppdraget

 

Dina egenskaper

Vi söker dig som har lite erfarenhet av att jobba med barn med funktionsnedsättning i någon form. Du behöver vara lugn och stabil, tydlig, ha gott tålamod. Utöver det ska du tycka om att springa vid promenader, som kan ta lite nya initiativ till t ex lek och humor är såklart ett plus.

Omfattning och arbetstider

12 tim månaden - Önskemål om tid varje söndag förmiddag och vardagstid kväll t ex varannan vecka.

Uppdraget utförs i Åsa och centrala Kungsbacka.

Ansökan

Ansök direkt via länk nedan och uppge referensnummer LO2.

Anmäl intresse för uppdrag som ledsagare Länk till annan webbplats.

Det kommer regelbundet nya uppdrag. Hittar du inget som passar just nu kan du lämna intresse för kommande uppdrag via e-tjänsten.