Som ledsagare stöttar du en person med funktionsnedsättning att ta sig till och från aktiviteter, till exempel för delta i fritidsaktiviteter eller på annat sätt ta del av samhällslivet.

Omfattning och Arbetstider

Dina arbetsuppgifter och arbetstider bestäms utifrån vilket behov av stöd brukaren har och vilka aktiviteterna som är aktuella, men oftast är det på eftermiddagar, kvällar och helger. Omfattningen varierar men är vanligtvis mellan 2-5 timmar i veckan. Du ska ha för avsikt att behålla uppdraget en längre tid, minst 6 månader. Du får timlön enligt kollektivavtal.

Dina egenskaper

Som ledsagare arbetar du självständigt och du behöver vara ansvarsfull, lyhörd och ha ett stort engagemang och vilja att stötta en person i dennes vardag.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning men det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning eller arbete med personer med särskilda behov. Efter anställning får du en grundutbildning och får därefter individuell vägledning utifrån behov.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi behöver ledsagare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år.

Utdrag ur belastningsregister

För att arbeta hos oss behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens misstanke och brottsregister. Detta beställer du själv inför intervjun Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats..

Aktuella uppdrag som ledsagare

L01 - Följ med på roliga aktiviteter!

Uppdraget

Här söker vi en kille som vill följa med en ung vuxen på roliga aktiviteter, tex gå till simhallen, gå på restaurang, shoppa, åka på LAN eller dagsutflykter med tåg och båt.

Du behöver finnas nära till hands som trygghet och stöd i sociala kontakter och situationer som kan uppstå under aktiviteterna.

Dina egenskaper

Du behöver vara lugn, tydlig och trygg och vara flexibel utifrån situationer som kan uppstå. Utöver det ska du naturligtvis tycka om att hitta på aktiviteter, vara ansvarsfull och pålitlig.

Omfattning och arbetstider

Uppdraget är ca 5 timmar per vecka beroende på aktivitet och enligt överenskommelse med brukaren.

Ansökan

Uppge referensnummer LO1 vid ansökan.

L02 Gillar du att vara aktiv?

Uppdraget

Vi söker en man som gillar fysisk aktivitet, till exempel ta en joggingtur, spela fotboll eller gymma men andra aktiviteter kan också bli aktuella.

Dina egenskaper

Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att jobba med personer med autism eller andra funktionsnedsättningar. Du behöver vara lugn och stabil och ha ett gott tålamod. Du behöver också vara fysisk och orka hänga med i ett högt tempo.

Omfattning och arbetstider

Uppdraget är ca 10 timmar per månad och planeras i samråd med brukaren. Uppdraget utgår från Anneberg eller centrala Kungsbacka

Ansökan

Uppge referensnummer LO2 i ansökan.

L03 Stötta en ung tjej till en aktiv fritid

Uppdraget

Vill du jobba med en ung tjej som behöver ditt stöd för att ta sig till och delta i fritidsaktiviteter i Kungsbacka? Uppdraget består av 8 timmar avlösning per månad som utförs i flickans hem i Vallda och 8 timmar ledsagning per månad till fritidsaktiviteter som utförs i Kungsbacka. Du kan anmäla intresse för bara ledsagning eller båda uppdragen.

Dina egenskaper

Vi söker dig som är mogen och ansvarsfull och söker ett långsiktigt uppdrag där du är ett stöd och en trygghet utifrån barnets behov.

Omfattning och arbetstider

8 timmar ledsagning samt 8 timmar avlösning per månad som planeras i samråd med familjen. Då familjen bor i Vallda en bit från kollektivtrafiken behöver du ha bil för att ta dig till och från avlösnginen, men det förekommer ingen bilkörning i uppdraget.

Ansökan

Uppge referensnummer L03 i ansökan

Det kommer regelbundet nya uppdrag. Hittar du inget som passar just nu kan du utelämna referensnummer vid ansökan.