Separation och skilsmässa

En pappa som kastar upp sin skrattande dotter i luften

Här kan du läsa om vilket stöd du kan få vid en separation eller skilsmässa.

Vi upplever en separation och skilsmässa väldigt olika. En del har många omkring sig, medan andra känner sig väldigt ensamma. Oavsett hur det ser ut för dig kan en neutral kontakt vara till hjälp. Som förälder kan du också underlätta för ditt barn genom att själv söka hjälp. Här kan du läsa om vilket stöd du kan få i Kungsbacka kommun.

Digital hjälp genom en skilsmässa

Med det digitala verktyget SES, samarbete efter skilsmässan, kan du få hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär. 

Digital och trygg hjälp genom en skilsmässa

Familjerådgivningen erbjuder samtal

Familjerådgivningen erbjuder frivilliga samtal för alla slags familjer: ensamstående, sambor, särbor, gifta, samkönade och styvfamiljer, med eller utan barn.

Familjerätten hjälper med kommunikation och vårdnadsfrågor

Om du istället behöver prata med någon om samarbetet med den andra föräldern eller har frågor om vårdnad, boende och umgänge kan du kontakta kommunens familjerätt. Ring Kungsbacka direkt eller mejla till Familjerätten.

Familjebehandlarna ger stöd vid sociala problem

Familjebehandlarna på Öppenvårdsenheten ger stöd och hjälp till barn, unga och föräldrar med olika sociala problem.

Föräldratelefonen ger tips och råd

Du kan också ringa till föräldratelefonen för att få hjälp i din föräldraroll. Föräldratelefonen är för dig som känner dig vilsen i din föräldraroll och behöver tips och råd. Du kan vara anonym.