Digital och trygg hjälp för separerade föräldrar

En familj sitter i en soffa och pratar.

Med det digitala verktyget SES, samarbete efter skilsmässan, kan du få hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.

Du kan få tillgång till SES om ditt barn är folkbokfört i Kungsbacka kommun. Verktyget är kostnadsfritt.

Det här erbjuder SES:

  • förstå och hantera dina egna och barns reaktioner,
  • få hjälp utan väntetid eller krav om fysiskt möte,
  • kunskap och verktyg som bygger på forskning,
  • frihet genom att du själv kan välja ämne och hur mycket tid du har.

Så fungerar tjänsten

SES är ett stöd för att göra tillvaron så bra som möjligt för barn och deras separerade föräldrar. SES hjälper till att hantera den livskris som skilsmässa eller separation ofta innebär. Du kan använda SES både inför, under och efter en separation.

Tryggt och säkert

SES är tryggt och säkert eftersom det är anonymt. Det är utvecklat av Köpenhamns universitet och bygger på forskning kring effekten av SES. Resultatet har visat minskad depression, stress och fientlighet.

Olika moduler på flera språk

SES är uppdelad i arton olika delar eller moduler på svenska, engelska och arabiska. Grundmodulen tar cirka 30 minuter att göra och kan kompletteras med en rad andra avsnitt som är anpassade efter olika situationer som kan uppstå när föräldrar inte lever tillsammans.

Det finns till exempel verktyg för självreflektion och verktyg där du får kunskap och exempel på reaktioner hos barn och föräldrar vid separationer. Det finns också verktyg som hjälper dig att fundera över vilka val du gör i samband med en separation och som ger dig kunskap om hur du som förälder berättar för dina barn om de val du gör.

Du kan använda SES helt anonymt och du kan logga in hur många gånger du vill. Du får tillgång till SES direkt, utan väntetid.

Vill du använda SES?

För att få tillgång till SES går du till SES hemsida. Du kan också kontakta Familjerätten för att få hjälp.