Som avlösare i hemmet tar du hand om ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning så att föräldrarna ska få avlastning.

Arbetsuppgifter som avlösare

Avlösningen är i hemmet eller närområdet och ni kan till exempel pyssla, titta på film, spela spel eller besöka en lekplats i närområdet. Under tiden kan föräldrarna uträtta ärenden, genomföra egna aktiviteter, umgås med syskon eller bara vila.

Omfattning och Arbetstider

Dina arbetstider bestäms utifrån barnets och familjens behov men är oftast förlagd på eftermiddagar, kvällar och helger. Omfattningen varierar men är vanligtvis mellan 2-5 timmar i veckan. Du ska ha för avsikt att behålla uppdraget en längre tid, minst 6 månader. Du får timlön enligt kollektivavtal.

Dina egenskaper

Som avlösare arbetar du självständigt och du behöver vara ansvarsfull, lyhörd och ha ett stort engagemang och vilja att stötta en person i dennes vardag.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning men det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om funktionsnedsättning eller arbete med barn och unga. Efter anställning får du en grundutbildning och får därefter individuell vägledning utifrån behov.

Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi behöver avlösare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år.

Utdrag ur belastningsregister

För att arbeta hos oss behöver du uppvisa ett utdrag ur polisens misstanke och brottsregister. Detta beställer du själv inför intervjun via Barn med funktionsnedsättning, e-tjänst (polisen.se) Länk till annan webbplats..

Aktuella uppdrag som avlösare i hemmet

A01 Tycker du om att leka och pyssla

Uppdraget

Tycker du om att umgås med barn, leka utomhus i kvarterets lekpark, pyssla och är nyfikenhet på att ta del av barnets värld och vardag? Då är detta ett uppdrag för dig

Dina egenskaper

Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet för att bli avlösare för detta barn så länge du tycker om att leka, hänger med i ett snabbt tempo och har ett stort tålamod.

Omfattning och arbetstider

1 till 2 eftermiddagar ojämn vecka, totalt 10 timmar i månaden

Ansökan

Ansök via länk nedan och uppge referensnummer A01

Anmäl intresse för uppdrag som avlösare Länk till annan webbplats.

A02 Söker dig som kan stötta ett barn som gillar att spela dator.

Uppdraget

Detta är en kille som gillar dataspel, ni kommer att spela mycket tillsammans och det är bra om du är insatt i gaming, utöver detta tar ni även promenader och stöttning i sociala sammanhang.

Dina egenskaper

Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet för att bli avlösare för detta uppdrag. Fördel om du har viss erfarenhet av NPF.

Egen bil behövs för att ta dig till familjen som bor i Onsala.

Omfattning och arbetstider

Tiden planeras tillsammans med föräldrar framförallt helg, totalt 6 timmar i månaden.

Ansökan

Ansök via länk nedan och uppge referensnummer A02

Anmäl intresse för uppdrag som avlösare Länk till annan webbplats.

Det kommer regelbundet nya uppdrag. Hittar du inget som passar just nu kan du lämna intresse för kommande uppdrag via e-tjänsten.