Psykisk funktionsnedsättning

Är du barn eller ungdom och har en psykisk funktionsnedsättning? Här får du information om olika psykiska funktionsnedsättningar och var du får hjälp.

Adhd

Adhd innebär att du bland annat har svårt med koncentration och uppmärksamhet. Kontakta Funktionsstöd i Kungsbacka kommun för att få hjälp. Har du frågor kan du även ringa BUP-linjen: 010-476 19 99.

Adhd (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Aspergers syndrom

Aspergers syndrom är en psykiska funktionsnedsättning som innebär ett annorlunda sätt att ta in och förstå information och att det blir svårt i kommunikationen med andra. Kontakta Funktionsstöd i Kungsbacka kommun för att få hjälp. Har du frågor kan du även ringa BUP-linjen: 010-476 19 99.

Aspergers syndrom (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Autism

Autism är en psykiska funktionsnedsättning som innebär ett annorlunda sätt att ta in och förstå information och att det blir svårt i kommunikationen med andra. Kontakta Funktionsstöd i Kungsbacka kommun för att få hjälp. Har du frågor kan du även ringa BUP-linjen: 010-476 19 99.

Du kan också kontakta Habiliteringen i Kungsbacka, region Halland Länk till annan webbplats..

Autism (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Depression

Om du känner dig nere, trött och orkeslöshet eller känner att livet är meningslöst under en längre period kan du ha fått en depression.

Depression (Vårdguiden). Länk till annan webbplats.

Psykos

När du drabbas av psykoser får du en förändrad verklighetsuppfattning och vanföreställningar.

Kontakta BUP, Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen Länk till annan webbplats. för att få hjälp.

Om du har frågor kan du även ringa BUP-linjen: 010-476 19 99.

Du kan också kontakta Ungdomsmottagningen UMO Länk till annan webbplats. på nätet eller Ungdomsmottagningen Kungsbacka (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Psykos (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Tourettes syndrom

Tourettes syndrom visar sig genom tics, det vill säga ofrivilliga, plötsliga och återkommande rörelser och ljud. Kontakta Funktionsstöd i Kungsbacka kommun för att få hjälp. Har du frågor kan du även ringa BUP-linjen: 010-476 19 99.

Tourettes syndrom (Vårdguiden) Länk till annan webbplats.

Kontakta oss om du har frågor om bostadstillägg

Telefontider

Måndag-fredag 1315