Dioritvägens gruppbostad är en fastighet i ett plan som ligger i Kolla och riktar sig till unga vuxna med funktionshinder. Verksamheten delar innegård med Dioritvägens servicebostad.

Stöd och service

Hyresgästerna i Dioritvägens gruppbostad har varsin lägenhet med kök och balkong. Det finns ett gemensamt kök och vardagsrum. I vardagsrummet blir det ofta fredagsdisco eller filmkväll. Personal och hyresgäster lagar gärna middag tillsammans.

Hyresgästernas behov av stöd ser olika ut med både likheter och olikheter. Personalen arbetar med olika kommunikationshjälpmedel som bidrar till att hyresgästerna ska förstå varandra på bästa sätt.

Målgrupp

På Dioritvägens gruppbostad bor sex unga vuxna som är nyfikna på livet.

Boendemiljö

Dioritvägens gruppbostad erbjuder kök, vilorum, omklädningsrum, kontor samt toalett avsett för medarbetarna. Tvåvåningshuset som vi delar innegård med är en servicebostad som vi har ett nära och gott samarbete med.

Personalen

På gruppbostaden arbetar stödassistenter och verksamheten är bemannad dygnet runt. Personalen arbetar med IBIC, Individens behov i centrum, och med hög delaktighet och självbestämmande samt utgår alltid från individen med anpassat stöd.

Tillgänglighet

Det finns en stor avgiftsbelagd parkering med infart från Askvägen. Åker du med buss stannar linje 2 (Kolla äldreboende – Hede stadion) precis utanför vid Kollaskolans hållplats. Det finns en cykelparkering på innegården.

Adress
Dioritvägen 2, 434 52 Kungsbacka

Telefon
0300-83 48 73

Mejl
dioritvagen.gruppbostad@kungsbacka.se