Onyxvägens servicebostad är ett serviceboende med nio lägenheter på första våningen i ett hyreshus i Kolla i centrala Kungsbacka. Hyresgästerna på Onyxvägens servicebostad har LSS-beslut för boende med särskild service.

Stöd och service

På Onyxvägens serviceboende arbetar personalen med lågaffektivt bemötande och alternativ och kompletterande kommunikation. Arbetet utgår från hyresgästernas rutiner för att tydliggöra och skapa trygghet.

Personalen stöttar hyresgästernas olika behov, till exempel med samtalsstöd, planering, städning, att handla, matlagning med mera.

Personalen samarbetar med metodutvecklare, arbetsterapeuter och sjuksköterskor.

Målgrupp

Hyresgästerna på Onyxvägens serviceboende har LSS-beslut för boende med särskild service.

Boendemiljö

Onyxvägens gruppbostad L-format hyreshus omgivet av en parkmiljö, Kungsbackaån och det är nära till kiosk, restaurang, vårdcentral och tandläkare. På bottenplanet finns vårdcentralen och tandläkaren. I närområdet ligger även restaurang och kiosk

Boendet är bemannat dygnet runt, med sovande jour nattetid.

Personalen

Personalgruppen består av stödassistenter med gymnasial utbildning och stödbiträden. Arbetsmetod som tillämpas i verksamheten är lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, tecken som stöd, bildstöd och motiverande samtal.

Personalen samarbetar med Onyxvägens gruppbostad som är belägen i samma hus för att skapa trygghet och igenkänning av personal som kontinuerligt täcker upp på båda boenden.

Tillgänglighet

Onyxvägens servicebostad ligger i ett hyreshus med fem våningar. Lägenheterna finns på olika plan. Det finns ramp till ytterdörr och hiss samt ett gemensamhetsutrymme i anslutning till personallägenheten på våning fem.