Skördevägens gruppbostad 3-5, är en traditionell gruppbostad som ligger i Hede i norra Kungsbacka. Här bor vuxna med intellektuella funktionsnedsättningar.

Stöd och service

På Skördevägen 3-5 arbetar personalen med hyresgästernas individuella behov utifrån lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation, omvårdnad och dokumentation. Arbetet styrs av hyresgästernas rutiner för att skapa tydlighet och trygghet.

Personalen stöttar hyresgästerna i olika behov till exempel hygien, kommunikation, städning, att handla, laga mat och aktiviteter. Personalen arbetar aktivt med att förstå behov och stötta genom olika metoder.

Målgrupp

Målgruppen är vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Det finns fem lägenheter inom gruppboendet.

Boendemiljö

Skördevägen 3-5 är en enplansfastighet som ligger i ett idylliskt och lugnt villaområde nära Kungsbacka centrum. Lägenheterna har ett sovrum, vardagsrum, kök och en egen uteplats och kan anpassas efter individens behov. Det finns tillgång till ett gemensamhetsrum med kök, vardagsrum och en större uteplats där hyresgästerna umgås med varandra om man vill.

Personalen

Personalen på Skördevägen 3–5 är stödassistenter eller stödbiträden och finns tillgänglig dygnet runt. Personalen gillar sin arbetsmiljö med gott samarbete utifrån gemensamma värdegrunder som bemötande, inflytande, tillgänglighet och trygghet.

Tillgänglighet

Från Kungsbacka station går buss 2 mot Hede. Hållplatsen är Skördevägen och det tar tar cirka 10 minuter från stationen. Det finns också gratis parkering.

Adress:
Skördevägen 3-5,
434 40 Kungsbacka
Telefon:
0300-83 86 86