Måå gruppbostad erbjuder boende till individer med olika typer funktionsnedsättningar inom neuropsykiatrin. Vårt ambition är att individen känner sig delaktig, trygg och kan utveckla sin förmåga till självständighet.

Stöd och service

Personalen på Måå gruppbostad arbetar med lågaffektivt bemötande och metodiskt för att stötta hyresgästerna i deras vardag till exempel med bildstöd och tecken som stöd. Personalen arbetar utifrån de fyra hörnstenarna; vi välkomnar, levererar, samarbetar och gör nytt.

Målgrupp

Hyresgästerna på Måå har olika typer av funktionsnedsättningar inom neuropsykiatrin, till exempel schizofreni och emotionell instabil personlighetsstörning.

Boendemiljö

Måå gruppbostad ligger i ett naturskönt område i Fjärås med stor härlig trädgård samt gångavstånd till busshållplats, affärer, apotek, vårdcentral och folktandvård.

Varje hyresgäst har en egen lägenhet med badrum och kök. Det finns ett gemensamt utrymme där de boende kan träffa personal och grannar, till exempel se på tv och äta tillsammans. Personalen stödjer hyresgästen med matlagning, tvätt och städning. Måå erbjuder målarkurs, bo-möten och grillfester.

Personalen

Måå gruppbostad är bemannad dygnet runt med åtta medarbetare som jobbar dag och kväll samt vaken natt. Stödassistenterna och stödpedagogen som arbetar på Måå har stor erfarenhet och kunskap inom psykiatri och är utbildade undersköterskor och mentalskötare.

Tillgänglighet

Boendet ligger i markplan med några trappsteg upp och en handikappramp. Parkering finns i anslutning till boendet.

Adress
Fjärås Blåklintsväg 1a

Telefon
0734-69 60 01

Mejl
maa.gruppbostad@kungsbacka.se